Српски покрет Двери подржава потписивање петиције, коју је покренуо председник Одбора за високо образовање САНУ, Душан Теодоровић, а за опозив Муамера Зукорлића на место председника скупштинског Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

Српски покрет Двери се од почетка, апсолутно противи постављању бившег муфтије за председника овако важног одбора.

Разлоге због којих сматрамо да Зукорлић није право решење, а још мање озбиљан кадар за ту функцију, можете прочитати у већ објављеном ауторском тексту, народног посланика Двери, Срђана Нога.

А колико бивши муфтија поштује и државу Србију и химну наше државе, можете погледати у следећем видеу, који се налази на званичној ФБ страници Српског покрета Двери:

О ХИМНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕМуамер Зукорлић, народни посланик Скупштине Републике Србије и председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије! Није он крив што се налази на месту на којем ничим не заслужује да се нађе, већ СНС, то јест Александар Вучић који га је ту поставио!

Objavljuje Српски покрет ДВЕРИ u Subota, 9. srpnja 2016.

Текст петиције

Петиција за опозив Муамера Зукорлића са места Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије

Избором Муамера Зукорлића на место Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије понижени су научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и сви грађани Србије. Постављањем догматски школованог верског вође, стручњака за шеријатско право на место које подразумева доказане научне и педагошке квалитете, способност комуницирања са међународном научном заједницом и визију модерног света, зауставља се научни и технолошки развој Србије, поништава њен културни идентитет и Србија се удаљава од савременог света. Мандатар за састав нове Владе Александар Вучић је јефтиним политичким договором са Муамером Зукорлићем одступио од свих предизборних обећања и наставио са изградњом недемократског система у Србији.

Ми, научници, професори, асистенти, наставници, инжењери, информатичари и грађани Србије који желимо модерну и европску Србију из које ће млади, најобразованији и најшколованији престати да одлазе захтевамо:

Јавно извињење Александра Вучића због понижавања свих грађана Србије.

Нову одлуку Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије којом се Муамер Зукорлић смењује са места председника Одбора.

Српски покрет Двери позива све своје чланове и симпатизере да потпишу петицију за опозив Муамера Зукорлића на место председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here