Најновија дешавања на Балкану показују да се ништа није није променило у протекле две деценије у односу бивших држава СФРЈ према припадницима српског народа.
На прослави антифашистичких удружења у Србу 27.јула поводом Дана устанка народа Хрватске, није био присутан ни један високи функционер хрватске државе. У Глини на обележавању 76. година од покоља 1200 припадника српског народа, представници српске заједнице, предвођени заступником Срба у хрватском сабору Милорадом Пуповцем, доживљавају увреде и нападе као да су државни непријатељи.

Министарство за ратне ветеране финансира концерт проусташког певача Марка Перковића – Томпсона и на то нико из Европске Уније не реагује. Када се промоција усташке идеологије одиграва на Балкану онда се ћути, а када се дешава пред њиховом децом у Западној Европи онда те наступе забрањују!

За то време, проамеричка премијерка Владе Србије Ана Брнабић иде у Подгорицу да на маргинама скупа НАТО земаља региона се додвори америчком потпредседнику Мајклу Пенсу, немајући ни помисао да се сретне са представницима просрпских политичких организација, српских културних институција и Српске Православне Цркве.

Једном речју, Србима у региону се не пише ништа добро, док Вучић и Влада Србије копирају политички пројекат Мила Ђукановића по којем се предвиђа признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији и на крају улазак у НАТО.

Убрзан улазак Црне Горе у НАТО, припрема за улазак Македоније у ову војну алијансу и огромни притисци на Републику Српску и Србију да се одрекну свога суверенитета, показују да се положај српског народа у блиској будућности неће поправити и да је положај наше заједнице у региону све лошији, а интереси Срба на Балкану све угроженији.

Мр Иван Костић, народни посланик Српског покрета Двери

Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here