ПРЕДСЕДНИК Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је пре два месеца формиран снажан обавештајни тим, који је маскиран у представништву једног великог западног произвођача аутомобила у Скопљу, чије је тајно деловање усмерено да блокира постизање компромисног решења Београда и Приштине.

Према његовим речима, тим чине обавештајци из Бугарске, Албаније, Северне Македоније и Немачке.

Дрецун је за „Курир“ истакао да се у појединим суседним државама води јака кампања против постизања било каквог компромисног решења између Београда и Приштине и додао да Северна Македонија постаје центар за снажно обавештајно деловање против интереса државе Србије.

„Свако постизање компромисног решења је темељни стуб стабилизације овог региона, а непостизање компромиса између Београда и Приштине је припрема за нове сукобе у региону и за стварање „велике Албаније“, рекао је Дрецун.

Он је истакао да би македонска власт морала да одговори која је сврха формирања обавештајног тима, чији је циљ да у потпуности нашкоди Србији.

„ Шта они могу да раде сем да прикупљају информације и шире дезинформације. Тим није формиран да штити наше интересе, већ да ради супротно њима. То није нимало безазлено, могу да изведу неку медијску или политичку диверзију, чак и да изазову сукобе“, упозорио је Дрецун.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here