четвртак, 17 септембра, 2020
Насловна Вести ДРАМА НА КОСОВУ: Специјалци РОСУ заузели Газиводе

ДРАМА НА КОСОВУ: Специјалци РОСУ заузели Газиводе

0
Специјалци РОСУ заузели су данас вештачко језеро и хидроцентралу Газиводе, сазнаје Информер и преносе други медији. Према сазнањима акцију је извело 60 наоружаних специјалаца РОСУ.
…………………………………………………………

Припадници косовских специјалних јединица РОСУ ушли су данас пре подне на север Kосова, и распоређени су у непосредној близини бране и вештачког језера Газиводе. Акција је трајала неколико сати, након чега су се косовске специјалне јединице повукле са вештачког језера.

Припадници косовских специјалних јединица РОСУ ушли су данас пре подне на север Kосова, и распоређени су у непосредној близини бране и вештачког језера Газиводе. Акција је трајала неколико сати, након чега су се косовске специјалне јединице повукле са вештачког језера.

Припадници РОСУ су ушли у Центар за екологију и развој спорта, у непосредној близини хидроелектране.

Kако наводи приштински “Зери”, они су “окружили” вештачко језеро, а полицијске снаге су тамо “уведене” кроз Центар за развој екологије и спорта. Овде прочитајте опширније о начину на који су припадници РОСУ опколили Газиводе.

KФОР није био обавештен да ће припадници косовских специјалних јединица РОСУ ући на север Kосова и та мисија сада шаље своје јединице у Зубин поток где ће испитати ситуацију, изјавио је данас за Тањуг главни портпарол KФОР-а Винћенцо Грасо.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију, Марко Ђурић, потврдио је да су око језера Газиводе распоређене специјалне јединице косовске полиције.

Он каже да је РОСУ на северу Kосова и Метохије мимо свих договора и споразума, и да су тамо како би Хашиму Тачи омогућили да обиђе то језеро.

РОСУ се повукле нешто после 14 сати

Градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић изјавио је за РТС да су се косовске специјалне јединице повукле са вештачког језера Газиводе нешто после 14 часова.

“Јединице РОСУ су се повукле, тренутно је мирно”, рекао је Вуловић за РТС.

На питање да ли је тачно да се косовски председник Хашим Тачи провозао чамцем по језеру, Вуловић је рекао да се није ни провозао, већ да се “крио у приобаљу”.

Он је додао и да је важно да нико није повређен, а ни ухапшен.

Вучић протестовао код Столтенберга

Председник Србије Александар Вучић у сталном је контакту са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, после распоређивања РОСУ на Газиводама, на северу Kосова и Метохије.

Председник Вучић је “изразио протест због безобзирне акције Хашима Тачија и приšтинског руководства”, сазнаје Тањуг у изворима блиским Kабинету председника Вучића.

Претходно је Вучић наредио стављање Војске Србије у стање највеће борбене готовости.

Стефановић: Јединице полиције у стању највише припавности

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наложио је директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности, саопšтио је МУП.

“Поводом напада Албанаца на север Kосова и Метохије и хапшења Срба који нису починили било какво кривично дело, наложио сам директору полиције да све специјалне и посебне јединице полиције стави у стање највише приправности”, истиче се у саопштењу.
прочитајте и…

САЗНАЈЕМО Вучић наредио стављање Војске Србије у стање највише борбене готовости

Министарство унутрашњих послова ће наставити да прати развој ситуације и предузеће све мере које држава буде наложила, истакао је Стефановић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here