О НЕМЦИМА И НАЦИСТИМА, ХРВАТИМА И УСТАШАМА

Хајде да погледамо истини у очи. Без икаквог претеривања, у складу са чињеницама и пуном истином о дешавањима у Другом светском рату (и након њега).

Немци нису били нимало гори према Јеврејима и Циганима, него Хрвати према Србима у Другом светском рату. И зато су, с пуно разлога, осуђени од целог света – да се ПОKАЈУ (и плате своју казну, у пуном смислу речи) KАО НАРОД, а не само нацисти и појединци који су лично учествовали у масакру Јевреја – без икаквих псеудо-хуманистичких фраза да „свугде постоје добри и лоши људи“, у сваком народу (па и у немачком).

А Немци нису, иако су били заиста немилосрдни према припадницима јеврејског народа, клали њихову малу децу и силовали их по целој земљи и где год би стигли (по школама, шумама, на сред улица, у селима и по градовима, уз потоке и на ливадама…), већ по конц-логорима, далеко од очију огромне већине Немаца. Такође, нису пекли јеврејску децу по рернама широм Рајха и где год би им се ћефнуло вадили очи, секли уши, носеве и језике чак и бебама, набијали их на колац и драли им кожу… као наше комшије – дословно ПО ЧИТАВОЈ ТЕРИТОРИЈИ ВАМПИРСKЕ НДХ.

antepavelicandadolfhitler-790x567

У Хрватској током рата државна одлука о „коначном решењу“ српског питања није скривана од већине народа (као у Немачкој), већ су АПСОЛУТНО СВИ ХРВАТИ ОД РЕДА ЗНАЛИ ЗА УЖАСНЕ ПОKОЉЕ НАД СВОЈИМ СРПСKИМ KОМШИЈАМА. И гледали их и, често, лично учествовали. Да не говоримо о крађи стоке и ствари и заузимању имања…
Тешко је говорити о злочинима и поредити их, али кад се догодила ОВОЛИKА ДИСПРОПОРЦИЈА у односу света и самих Немаца према страхотама које су преживели Јевреји током Другог светског рата и односу тог истог света и Хрвата према злочинима над српским цивилима током последњих 70-так година – онда се мора изрећи макар овакав, вербални протест и указати на сву неправду овакве разлике у ставовима по питању „истребљења читавог народа“. Мора се приметити оно што изгледа као ђаволско поигравање над невиним српским жртвама. И осудити овакво стање ствари

Ова разлика мора бити изречена, поменута и осветљена – јер је истина. Разлика између кажњеног и некажњеног, осуђеног и неосуђеног геноцида.

А знамо колико су Немци (с правом) морали да се кају, извињавају, пролазе кроз казне и страдања, плаћају баснословну одштету, клече у бившим логорима (након што су, крајем рата, осветнички бомбардовани и масовно убијани)… да им, опет, није опроштено.
С тим да Немци нису поновили свој геноцид, за разлику од Хрвата, током деведесетих и није им пало на памет да јавно и опуштено оправдавају свој „Сиег Хеил!“ („За дом спремни!“ у комшијском случају) нити да се играју оптуживања Јевреја за „освету над немачким народом“ и сличних пропагандних „игрица“.
Да не идем даље…

13692692_10154294973614144_8380980763339072621_n

Треба нам ИСТИНА, јер ће нас једино она ослободити!

П. С.
А све ово пишем због демонског обрта у коме су жртве проглашене злочинцима, а џелати – наводним „жртвама“, уз колатерални ефекат безвредности наших мртвих (чак и побијене српске деце, ЊИХ НА ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА). Тако да је читав Јасеновац постао мање страшан (по оваквом гледању на ствари), од стрељања заробљених бошњачких војника од стране „Шкорпиона“.
А ако ми неки домаћи лудак мазохистички пребаци да се жртве не смеју бројчано поредити („јер је и један убијени – огромни злочин“) нека то проба да каже Јеврејима. Па нек после тога то прича нама (ако не оде у затвор због такве изјаве).
Овај мрачни, цинични и издајнички, квази-хуманистички став је почео да се шири одмах после 1945. године и траје све до данас, на вечну срамоту ових перверзних бездушника, али и свих нас заједно.

Извор ФБ профил Драгослава Бокана

2 КОМЕНТАРА

  1. Драгослав Бокан: За разлику од Немаца, Хрвати се никад нису покајали за своја злодела!

    Аутор је већ у наслову погрешио. Одакле му идеја да су се Немци покајали за своја злодела? Претварају се у вези Јевреја зато што је сада војно-политичка констелација таква. У осталом, Хитлер јесте извео „коначно решење“ јеврејског проблема у Немачкој, тако да су Немци у главном изживели свој шовинизам према Јеврејима, па могу по том питању да се фолирају. Јесу ли променили став према Србима, као нижој раси? Ма нису. И нису само Немци у питању. Кога занима, ево мало шире гледање…
    http://www.srbijanskiglas.in.rs/index.php/novosti/world/item/1889-1889

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here