Српски сликар Драгош Kалајић који је 2005. преминуо у 63. години живота, будио је велику пажњу јавности, а овај интервју дао је 1990. године српском Трећем каналу и шокирао све.

Његов давно заборављени интервју у којем је говорио о масонима и њихову утецају занимљив је и данас.

Ево неколико делова тог интервјуа.

“Масони имају две основне доктрине. Прва је доступна само највишим редовима у масонерији – да је све једно. Она је преузета из древних култура, култова Мајке Земље. То значи да је овај свет са свим својим различитостима заправо свет у распадању. Првобитно јединство које се распада на све ситније врсте и категорије… циљ је обновити првобитно јединство када није било разлике између мушкараца и жена, људи и животиња…. Одатле потиче и идеја комунизма о бескласном друштву. Kомунизам је практична примена масонерије…

У примењеном облику данас је то тзв. “мелтинг пот”, тј. обликовање човечанства у којем ће бити укинуте разлике између нација и раса. То је политика коју заступа САД. Америку је створила масонерија. Основни масонски програми штампани су на основној јединици монети САД – на новчаници од једног долара. Ту пише – Из мноштва једно. Масонерија се данас бори против суверенитета и ауторитета националних држава како би се те државе слиле у једну заједничку империју.”

Основна идеја масонерије јесте нека врста атеизма “Масони су првобитно имали идеју Бога као Великога Архитекте који је створио свет, али више не учествује и не делује у њему. По масонској дефиницији када говоре о разлици између њих и осталих религија они кажу за друге религије да је добро оно што је Богу драго, а истичу да је за њих као масоне добро оно што побољшава услове људског живота.

Но, масони су патетична институција јер више немају утицаја као некад. Милиони су сада у масонерији… Једноставно чине ствари на масонски начин, а тога нису ни свесни. Мени је свет у којем нема разлика патетичан и досадан свет.

Свет у којему су сви исти, свет је за самоубице.

И Југославија је масонска творевина! Њу је створио тзв. Југословенски одбор који нема никаква овлашћења и које је створило само себе. Тај Југословенски одбор је сачињен био од једног Словенца, три Србина, 12 Хрвата (од којих је било 8 Далматинаца). Од њих 16 за њих деветорицу поуздано знам да су били масони.
Зашто је то тело захтевало и кумило и молило Србију на челу с Николом Пашићем да прихвати “Југославенску опцију”, а не да се залаже за тзв. Велику Србију коју су Србији нудили савезници. То је једна од првих грешака Срба.

Посебан интерес хрватских, односно далматинских масона, био је тај да се избегне ампутација Хрватске, тј. предаја Далмације Италији коју су савезници обећали Италијанима 1915. у Лондону. Зато су се савезници и залагали за тзв.

Велику Србију да би испунили обећање дато у Лондону. Општи циљ био је тај да се разори Аустроугарска те да се створи једна конфедерација земаља. Та би конфедерација би била – цитирам резолуцију ложе Великог оријента Паришке ложе од 29. марта 1917. године – бедем цивилизације против германске културе. Тачније, против експанзије Немачке к богатствима Истока.

Kраљ Александар био је члан масонерије, али је изашао у једном тренутку из ње и почео спроводити политику супротну интересима масонерије. Ми немамо конкретни доказ, али све индиције упућују на ту чињеницу. Почевши од тога да су му притили, да је краљ Александар 40 дана пре атентата изјавио да ће рашчистити с масонима, да је главни егзекутор Дидо Kватерник био члан масонске ложе Либертас. И на крају – чак је и Анте Павелић био припадник масонске ложе.”

Је ли Тито био масон?

“Један истраживач сматра да је Тито припадао енглеској ложи. Ја сам то проследио другом аутору који ми је рекао да према њему Броз није припадао енглеској ложи… Но, код Броза је било нешто масонског духа… Масони су атеисти, код њих је убијена та метафизичка свест да нешто постоји изнад људског живота. Kод њих је присутан велики страх од смрти – бојење косе, скривање знакова старости и сл.

 

Дневно

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here