понедељак, 3 августа, 2020
Насловна Вести Драгомир Антонић: Гвоздена тараба Запада

Драгомир Антонић: Гвоздена тараба Запада

0

Богу и људима су досадили причама о слободном протоку робе, људи, услуга, а онда: Гвоздена тараба! Проток људи и осталог – Пуј пике не важи

ШТА се уопште дешава ових дана у Евроунијатској заједници и широм света који је наводно демократски. Евроунијате подижу жичане ограде на својим границама. Богу и људима су досадили причама о слободном протоку робе, људи, услуга, а онда: Гвоздена тараба! Проток људи и осталог – Пуј пике не важи.

Право на слободу медија – где ли је сад Дуња Мијатовић – је неприкосновено право демократије. Демократија је за нас, а за руску агенцију Спутњик и телевизију Русија данас: Гвоздена тараба! Медијске слободе и остало – Пуј пике не важи.

Аустријски дипломата чије презиме због пристојности нећу написати препоручује Македонцима за кога да гласају, а у његовој држави Аустрији председнички избори никако да се заврше. Почели су пролетос, а изгледа да ће се окончати тек ове зиме. Други морају да поштују демократију, а код нас: Гвоздена тараба! Ако неће победити наш кандидат и остало – Пуј пике не важи.

У САД су у дилеми: поново бројати гласове или не бројати? Први пут нису добро избројани. Ваљда се нешто покварило, а изгледа да су и неки давно упокојени грађани гласали? У држави познатој по развијеној технологији и изузетности не умеју да броје? У Чачку би тражили од учитеља да им врати паре које су дали за школовање деце, ако их он не би научио да пишу и броје. У Америци нема враћање пара само: Гвоздена тараба! Ако ми избројано не одговара и остало – Пуј пике не важи.

Хашки трибунал би сад да хапси по кућама. Тражи троје радикала јер га не поштују. Има ли било ког у свету ко поштује Хашки трибунал?! Да ли су те сподобе које се називају чиновницима, тужиоцима, судијама, здраве памети или само чувају своје плате које се мере стотинама хиљада евра или долара. Други морају нас да поштују ми друге не морамо. Ко нешто упита: Гвоздена тараба!

Пуј пике не важи је игра за децу предшколског узраста. Да ли су старци из Хашког трибунала подетињили или су само с ума шишавши? Или да ми њих ставимо иза Гвоздене тарабе па нека се играју до миле воље, Пуј пике не важи, а могу и крајцарице!

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here