Италијански парламент усвојио је закон којим би требало да се смањи бацање хране, олакша директно донирање хране сиромашнима и промовише „доги бег“ паковање хране у ресторанима

Министар пољопривреде Маурицио Мартина рекао је да је закон који је усвојен током ове недеље резултат фокусирања светског сајма Експо (Еxпо) 2015 на безбедност хране, као и да је на парадоксалну појаву глади усред изобиља указао и папа Фрања.

Према процени италијанске владе, бацање хране кошта привреду земље 12,5 млијарди евра годишње, а Национална конфедерација пољопривредних произвођача (Цолдиретти) наводи да су за половину укупне количине бачене хране одговорни потрошачи, док 20 одсто баце ресторани.

Процењено је да сваки Италијан годишње баци око 76 килограма хране.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here