Ако украјинске власти не буду поштовале макар три тачке Минског споразума, борбе у Донбасу ће се наставити и то кривицом Кијева, изјавио је листу „Известија“ стални представник самопроглашене Доњецке народне републике у Контакт групи Денис Пушилин.

Прве тачке Минског споразума предвиђају потпуни прекид ватре у Доњецкој и Луганској области Украјине, размештању снага дуж линије раздвајања у Донбасу, мониторинг и верификацију режима прекида ватре и повлачење тешког наоружања од стране ОЕБС-а.

Према речима Пушилина, ситуација у региону се компикује из дана у дан. Представник ДНР је нагласио да украјинска страна „не испуњава своје обавезе“.

„Ситуација остаје напета. Она у сваком тренутку може да експлодира и прерасте у рат. Ако Украјина не буде поштовала макар три тачке „Минска-2“ у Донбасу ће веома брзо бити настављене борбе“, наводи лист речи Пушилина.

У среду су учесници Контакт групе за решавање ситуације у Донбасу састали се у Минску и како је саопштио представник ЛНР-а Владислав Дејнего преговарачи нису могли да се договоре о размештању снага.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here