Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је паљење српских застава промоција ДАЕШ-а (такозване Исламске државе) и позив на тероризам, у моменту када се широм Европе догађају терористички напади, и јасан знак да је БиХ држава опасног живљења и да као таква није пожељна ни за један народ, поготово не за Србе.

Коментаришући видео-снимак на којем су приказана двојица маскираних мушкараца у шуми где пале заставе Србије, Додик је за „Срну“ подсетио да власт Српске већ годинама указује „да нема будућности у БиХ, заједници која представља припремни полигон за терористе који делују широм Европе и света и у којој се слободно промовише тероризам“.

„Срби неће да живе у заједници у којој царује радикални ислам, у којој се пале српске заставе, уз претње и пуцњаву из пушака, у којој се везују заставе Исламске државе и ратне заставе такозване војске БиХ, а у којој се све то гура под тепих“, рекао је Додик.

Председник Српске навео је да је БиХ данас највећи европски извозник бораца у ДАЕШ по глави становника, оценивши да је то опасност која се у заједници званој БиХ прећуткује, а сва енергија усмерава се на нападе на Републику Српску и покушај њене разградње.

„Не угрожава Република Српска европски пут БиХ, како то у јавности, заменом теза, жели да представи политичко Сарајево, већ то раде радикални исламисти и њихове присталице инкорпориране у саму власт и обавештајне службе у БиХ, који покушавају да дестабилизују и БиХ, али и цели регион, па и свет“, истакао је Додик.

На снимку иза исламиста налази се застава са арапским писмом, као и ратна застава такозване Армије РБиХ. У рукама имају пушке, а у једном моменту чује се пуцањ.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here