На Озрену свечано обележен Видовдан, слава Трећег пешадијског пука (Република Српска). Народ не може да заборави да је овај савез био против Срба у БиХ
Да ли ће се отићи у НАТО, о томе ће дефинитивно одлучити народ у Српској, и то на референдуму – рекао је председник РС Милорад Додик.
Он је нагласио да српски народ још није залечио све ране од НАТО бомбардовања и не може заборавити да се НАТО сврстао против Срба у БиХ и на Косову.

Председник РС присуствовао је обележавању крсне славе Трећег пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ на Озрену. Он је истакао да је важно да се српски народ окупи око видовданске традиције и вредности које баштини Војска Српске.

Додик је рекао да РС, упркос свим изазовима, показује снагу да преживи и опстане, као и уверење да настави даље.

– Окупљање поводом Видовдана и крсне славе наше војске има посебан значај за нас Србе, с обзиром на то да знамо да је Војска РС учинила одлучујући корак да одбрани свој народ, а касније и да се одбрани конституисана Српска створена политичком вољом њеног народа – истакао је Додик.

Он је изразио задовољство што је у то време, као посланик у Народној скупштини РС, учествовао у доношењу свих важних одлука за Републику, посебно одлуке о њеном конституисању и одлуке о формирању ВРС 12. маја.
Служењем свете литургије у Манастиру Светог Николе на Озрену и парастосом српским војницима погинулим од Косовског боја до данас, обележен је Видовдан који је до 2006. године био слава Војске Републике Српске, а потом Трећег пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ. Свету архијерејску литургију и парастос служио је владика бихаћко-петровачки Атанасије.

Командант Трећег пешадијског РС пука Недељко Копуз рекао је да је мисија овог пука да негује војно наслеђе ВРС као и културно-историјско наслеђе српског народа у оквиру Оружаних снага БиХ.

Копуз је рекао да се слава обележава уз помињање свих српских јунака од Косовског боја до данас и подсетио да је Видовдан након 12. маја 1992. узет за крсну славу Војске Српске, а кнез Лазар за њеног заштитника.

Копуз је истакао да је Озрен поднео велико страдање у Одбрамбено-отаџбинском рату.

НИЈЕ ДОБРО ИГНОРИСАТИ ВОЉУ РС

Додик тврди да ће за четвртак најављена објава резултата пописа становништва у БиХ „додатно усложити ситуацију у БиХ“.

– РС је против усвојене методологије за обраду пописних података, а није добро игнорисање воље РС – рекао је Додик. – Поборник сам приступа да ако мислите тако да радите, онда нас нема у одлучивању у БиХ. Радите како хоћете у БиХ, ми ионако хоћемо да изградимо РС. М.Ф.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here