Реагујући на Изетбеговићеву изјаву да би политичари у РС требало да престану са захтевима за враћање на “изворни Дејтон”, јер би Бошњаци могли да затраже враћање БиХ на уставно- правни статус из 1991. године, Милорад Додик је рекао да ако би се тако радило, вероватно би се испоставило да је Изетбеговић Србин.

“Ако већ (Изетбеговић) хоће да иде до краја, могли бисмо отићи и неколико векова уназад па би се испоставило да је Бакир Изетбеговић Србин, па да му кажем ‘твоји су преци били наши људи и немој бежати од тога'”, рекао је Додик.

Председники РС је поновио да ће тражити да се ентитетима врате овлашћења која су, како је оценио, проивуставно пренета на државни ниво у претходне две деценије.

Како каже, постоје 83 такве одлуке, а први корак који би требало урадити је ревидирање улоге Уставног суда БиХ, за који сматра да доноси одлуке на штету босанских Срба.

“У БиХ не сме бити више никаквих одлучивања док се не одлучи о Уставном суду”, казао је Додик и додао да је тај суд “једно декадентно место” у којем се одлуке доносе “по диктату Бошњака и представника међународне заједнице”.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here