Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас да је Србија претходних неколико дана била предмет циничног плана и интриге који је имао за циљ да створи политичке предуслове за нешто што би био нови погром над Србима на Косову и Метохији.

„А изговор за то је требало да послужи једно комунално питање у Косовској Митровици, потпорни зид који је договорено да буде померен два метра уназад“, рекао је Ђурић за Радио телевизију Србије.

Према његовим речима, да није дошло до догађаја у Рашки и да премијер није отишао и стао иза Срба са КиМ и рекао да држава неће толерисати насиље, политичка ситуација на Косову и Метохији данас би била без икакве контроле.

„Александар Вучић је упалио светло у Рашки и обелоданио какав план се спрема. Последица свега овога је да смо ми изгубили поверење у намере Приштине, али и у посреднике у овим разговорима“, казао је Ђурић.

Он је додао да је званични Београд решење за потпорни зид у близини моста на Ибру у Косовској Митровици од почетка хтео и предлагао.

„Нама је у интересу да не може из јужног албанског дела Митровице да се улази право у центар северне Косовске Митровице и то је оно што су и грађани тражили и оно што смо ми желели“, рекао је Ђурић.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here