Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da je po njegovom mišljenju lakši deo posla skinuti Vučića , a da teži deo “sve nas čeka dana posle kada treba zasukati rukave I počistiti svo to smeće koje su oni napravili”. On je  gostujući u emisiji “Skeniranje” u produkciji HelmCasta rekao je da je “jedini spas  da se taj smrad počisti tako što ćemo konačno dovesti ljude koji će znati svoj posao, profesionalce”.

“Mora sve da se profesionalizuje. Sudovi I pravosuđe , izvini majstore , možeš na to mesto , ako imaš prosek preko 9,5. Ne možeš da budeš mesar , pa da mi budeš direktor”, reko je Trifunović.

Upitan da li je njegov konačan stav da Kosovo treba da dobije nezavisnost , Trifunović je kazao:

“Ne, nisam rekao da Kosovo treba da bude nezavisno. Samos am postavio  pitanje šta ako , ako bi nam neko garantovao zaštitu tog naroda , naše kulturne  baštine, šta ako. Postavio sam pitanje za debatu. Ja o tome malo znam tek sam u politici devet meseci I još nemam nikakav stav o tom pitanju.”

On je dodao da bi radije da sluša I da t I čini Srbe koji žive na Kosovu , nego one koji iz Beograda iz fotelja pričaju o Kosovu.

Na pitanje šta bi uradio prvo jutro posle dolaska na vlast , Trifunović je odgovorio : “Treznio bih se, jer bi verovatno slavili što smo ova g…. konačno skinuli. A onda bi morali da krenemo u raščišćavanje “, rekao je Trifunović.

On je ocenio da je zapravo najveće zlo koje “nam se desilo Demokratska stranka”.

“Oni su nas uveli u sve ovo. Oni su imali tu piramidu lapanja , a ovi su samo to nasledili I usavršili. I sada mora da se stane tome na put konačno. Dok ne iskorenimo to I korupciju ništa od nas nema. Ja sam mojima u pokretu rekao da kome uhvatim ruku u tegli odseći ću mu je do lakata. I to se uopšte ne šalim”,  rekao je Trifunović .

On je dodao da on nije ušao u politiku zbog para I da od toga “neće ni dinar, kao što nije hteo I neće ni dinar od humanitarne fondacije koju vodi I koja je izlečila stotine bolesne dece”.

Na pitanje kako misli da sarađuje sa tim ostacima tog istog DS koji optužuje da je kriv za opštu propast I sa svima, kako je sam rekao koji su nekada bili vlast, Trifunović je rekao da se “Đilas ipak pokazao ko sposoban menadžer, a i kao čovek “koji je spreman da prizna greške koje je činio”.

“Đilas I ja smo se žestoko svađali. Nismo govorili. Ja sam mu svašta rekao. Ali smo civilizovano seli u studiju u istoj emisiji I razgovarali, jer imamo odgovornost prema zajednici”, rekao je Trifunović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here