Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је да је по његовом мишљењу лакши део посла скинути Вучића , а да тежи део “све нас чека дана после када треба засукати рукаве И почистити сво то смеће које су они направили”. Он је  гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмЦаста рекао је да је “једини спас  да се тај смрад почисти тако што ћемо коначно довести људе који ће знати свој посао, професионалце”.

“Мора све да се професионализује. Судови И правосуђе , извини мајсторе , можеш на то место , ако имаш просек преко 9,5. Не можеш да будеш месар , па да ми будеш директор”, реко је Трифуновић.

Упитан да ли је његов коначан став да Kосово треба да добије независност , Трифуновић је казао:

“Не, нисам рекао да Kосово треба да буде независно. Самос ам поставио  питање шта ако , ако би нам неко гарантовао заштиту тог народа , наше културне  баштине, шта ако. Поставио сам питање за дебату. Ја о томе мало знам тек сам у политици девет месеци И још немам никакав став о том питању.”

Он је додао да би радије да слуша И да т И чини Србе који живе на Kосову , него оне који из Београда из фотеља причају о Kосову.

На питање шта би урадио прво јутро после доласка на власт , Трифуновић је одговорио : “Трезнио бих се, јер би вероватно славили што смо ова г…. коначно скинули. А онда би морали да кренемо у рашчишћавање “, рекао је Трифуновић.

Он је оценио да је заправо највеће зло које “нам се десило Демократска странка”.

“Они су нас увели у све ово. Они су имали ту пирамиду лапања , а ови су само то наследили И усавршили. И сада мора да се стане томе на пут коначно. Док не искоренимо то И корупцију ништа од нас нема. Ја сам мојима у покрету рекао да коме ухватим руку у тегли одсећи ћу му је до лаката. И то се уопште не шалим”,  рекао је Трифуновић .

Он је додао да он није ушао у политику због пара И да од тога “неће ни динар, као што није хтео И неће ни динар од хуманитарне фондације коју води И која је излечила стотине болесне деце”.

На питање како мисли да сарађује са тим остацима тог истог ДС који оптужује да је крив за општу пропаст И са свима, како је сам рекао који су некада били власт, Трифуновић је рекао да се “Ђилас ипак показао ко способан менаџер, а и као човек “који је спреман да призна грешке које је чинио”.

“Ђилас И ја смо се жестоко свађали. Нисмо говорили. Ја сам му свашта рекао. Али смо цивилизовано сели у студију у истој емисији И разговарали, јер имамо одговорност према заједници”, рекао је Трифуновић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here