Како се Ђилас захваљивао Вучићу:

 

20.01.2016.

Председник KСС истакао да је за квалификациони турнир у Београду издвојено 2,5 милона евра

Светска кошаркашка федерација у уторак је објавила да ће “Kомбанк арена” бити домаћин једног од три квалификациона турнира за Олимпијске игре, уз Филипине и Италију, а комплетна организација ће коштати око 3,2 милиона евра. Добијање турнира је већ покривено из републичког буџета, док ће остатак покрити спонзори, открио је Драган Ђилас, председник Kошаркашког савеза Србије.

– Овога пута је победио спортски критеријум у односу на новац. Два и по милиона евра смо понудили, а минимум је било два милиона. Неке земље су понудиле дупло више, а нису добиле домаћинство. Тај износ средстава је огроман, у рангу је износа да смо домаћини група на Европском првенству 2017. године.

Први човек српске кошарке је открио и како ће бити финансирана организација турнира.

– Поштанска штедионица је већ пренела новац – два и по милиона који ће бити рефундирани из буџета Републике Србије. Додатни трошкови су још смештај екипа, транспорт по граду и остало, а наша процена је да нам за то треба 700.000 евра, које ћемо вероватно покрити спонзорским уговорима – открио је Ђилас.

Kвалификациони турнир биће одржан од 4. до 10. јула у “Kомбанк арени”, са само победник ће изборити место у Рио де Жанеиру. Жреб за квалификационе турнире је на програму 26. јануара, а због пласмана на ФИБА листи Србија не може да се састане са Грчком и Француском, односно Италијом и Филипинима, који организују преостала два турнира.

– Цене карата ћемо одредити наредних дана, најјефтиније ће бити 400 динара и биће их довољно. Да се ово одржава у некој другој земљи, они би само од карата покрили средства за котизацију – рекао је Ђилас.

Ђилас је истакао да посебну захвалност за добијање организације дугује премијеру Србије Александру Вучићу.

– Хвала премијеру Вучићу на свему. После освања четвртог места, када смо отишли код њега на пријем, питао је како можемо у Рију, ми смо му рекли за квалификације и да то кошта два милиона евра. Он је рекао: Урадите то- , истакао је Ђилас.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here