У великој сали општине Крагујевцу одржана је оснивачка скуштина Градског одбора Српске Деснице чиме је Шумадијски округ значајно ојачан за ову политичку опцију.
У радном делу скупштине за председника је једногласно изгласан Саша Обрадовић, за потпредседника Дејан Сташовић, док је за секретара изабрана Сања Димитријевић. Чланови крагујевачког одбора су и Урош Павловић, Срефан Петровић, Славица Вукомановић и Огњен Андрејевић.
На скупштини је закључено да је неопходан рад и посвећеност свих чланова, да би се Крагујевац учинио бољим местом за живот, као и да су Крагујевцу потребне нове идеје, нови људи који ће бити лојални свом граду и спремни да се боре за Крагујевац.
„Желим да наша деца остану у Крагујевцу, и пратећи идеје Српске Деснице уверен сам да ћемо све учинити да што већи број младих остане на својим огњиштима, да се овде школују, раде и да стварају своје породице.“ рекао је новоизабрани председник крагујевачког одбора Саша Обрадовић, додајући да ће Српска Десница кроз своје деловање помоћи пољопривреднике као и мале предузетнике са циљем да се равноправно изборе за своје место на тржишту.

Присутнима се обратила и Александра Ђоковић, председник Кола жена Српске Деснице која је истакла да смо сведоци тенденциозног урушавања породичних, културних и традиционалних вредности српског народа.
„На нама је да не стојимо по страни и гледамо немо дешавања не предузимајући ништа. Имамо историјску и моралну обавезу према претцима, пред нама самима и пред нашом будућношћу да се сви као један удружимо и очувамо све оно добро и вредно шта имамо, а мењамо оно што није добро и шта не ваља. Ми смо храбар народ, народ јунака који никада није бежао, већ се јуначки суочавао са свим недаћама и увек у тој борби удружен побеђивао.“, казала је Ђоковићева.
Поздрављен громогласним аплаузом дочекан је и Миша Вацић, председник Српске Деснице, који је посебно истакао важност породице као основне ћелије друштва и да је то једна од кључних тачака деловања Српске Деснице.

У центру Крагујевца, у улици Црвеног барјака 19, отворене су канцеларије Градског одбора Српске Деснице, а свечаном отварању присуствовао је и председник Миша Вацић са сарадницима.
Захваливши се на домаћинском дочеку Вацић је Крагујевчанима пожелео успешан почетак борбе за Крагујевац и за Србију.
Канцеларије је освештао свештеник СПЦ, а уследио је и пригодан културно уметнички програм у оквиру којег је наступио Марко Шћепановић, народни гуслар који је певао „Од главе Зете до града Спужа“ пред 30.000 Делија у београдској Арени. Шћепановић пред десничарима гуслао „Косовске божуре“, док је Батрић Јокановић, председник гусларског друштва „Бајо Пивљанин“ гуслао у славу славног Мајора Милана Тепића . Такође, и глумац Богдан Милојевић је извео емотивни драмски текст посвећен мајци српског ратника којим је свечано отварање и завршено.

Председник Вацић је искористио отварање канцеларија да поразговара са окупљеним Крагујевчанима. Том приликом је изражена велика подршка Српској Десници и Миши Вацићу као њеном председнику, говорећи да велики број становника овог шумадијског града види Српску Десницу као будућег лидера, и као решење проблема са којим се суочавају годинама, а што је резултат деценијске неодговорне политике градских власти.
Уз пригодно српско послужење, уз погачу и со за добродошлицу, уз кајмак и пршут, дочекане су многобројне званице.
Канцеларија Градског одбора Српске Деснице у Крагујевцу, у улици Црвеног барјака 19, отворена је сваког дана, а све заинтересоване суграђане дочекаће председник одбора Саша Обрадовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here