Психолог Kевин Дутон са Одељења за експерименталну психлогију на Оксфорд универзитету, спровео је “Велико британско психопатско истраживање”, и сазнао у оквиру којих професија се процентуално налази највећи број психопата.

Листа укључује поједине професије за које се чини сасвим логичним што се налазе на листи, али и поједина изненађења, а изгледа овако:

1. Извршни директори

2. Адвокати

3. Медији (ТВ/Радио)

4. Продавци

5. Хирурзи

6. Новинари

7. Полицајци

8. Свештеници

9. Kувари

10. Државни службеници

Неке од карактеристика присхопатије су егоцентризам, харизматичност, хладнокрвност, неустрашивост и самопоуздање које је немогуће пољуљати.

То, наравно, не значи да је психопатија присутна код свих људи са наведеним особинама, или да сви успешни људи спадају у ову категорију, већ да су оне изузетно изражене код људи са овим менталним поремећајем, пише Индепендент.

Штавише, резултати студије која је објављена у Магазину пословне етике (Јоурнал оф Бусинесс Етхицс), показали су да, упркос томе што психопате бирају професије које доносе велику зараду, често су мање успешни у овим пословима од својих колега. Они генерално зарађују мање и теже одржавају добре односе са другима.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here