Kао директорка маркетинга склапала надуване уговоре за рекламне услуге с фиктивним фирмама, а после највећи део новца узимала за себе

Функционерка СПС Ивана Петровић извука је од „Дунав осигурања“око 70 милиона динара преко надуваних маркетиншких уговора преноси Kурир.

Петровићева је као директорка маркетинга склапала уговоре с агенцијама, а затим је за себе задржавала највећи део новца од тих послова.

Сви ови сумњиви послови већ дуже време су предмет истраге Тужилаштва за организовани криминал, које чешља папире у „Дунав осигурању“, саслушава сведоке и прикупља доказе о проневери пара, о чему је делом наш лист и раније писао.

Масна „провизија“

Извор Kурира из „Дунав осигурања“ открива да је, осим Петровићеве, у ове преваре укључен и њен близак сарадник, извесни С. Т. (име познато редакцији).
– Њих двоје су, поред тога што су „буџили“ цифре за уговоре, паре пребацивали и преко фантомских фирми. У питању су предузећа „Хало тим д.о.о.“, „Ларедо стил д.о.о.“ Нови сад и „Тридент стратеџик марткетинг“, као и још низ других на чије рачуне је уплаћиван новац за тобожње услуге маркетинга и оглашавања. Тим фирмама би на крају остало свега шест до 10 одсто пара, а остало би узимала Ивана. Они су преко својих блиских пријатеља отворили штампарије и агенције за видео-продукцију, а преко фантомских фирми слали су фактуре за организацију представљања на сајмовима. Ишли су на сваки могући сајам у Србији, некад и три пута месечно. Правили су штандове од најјефтинијих материјала, а фактурисали преко фантомских фирми и били су добри најмање три милиона динара по једном сајму – објашњава наш саговорник систем по којем је функционисало одливање пара из „Дунав осигурања“.

Наш добро обавештени извор, близак полицији и тужилаштву, међутим, истиче да је под знаком питања да ли ће Петровићева и њена група пред судом одговарати за све махинације.
– Ивана већ годинама има јака леђа и сигурно је да би одавно била у затвору или, у најбољем случају, била оптужена да се неко много није заузео за њу. Да није тако, не би сигурно смела да се толико бахати и у јавности појављује у луксузним колима, фотографише на јахтама као да је ћерка неког богаташа, а не девојка из скромне породице из унутрашњости која је дошла у Београд да студира. Па, било би довољно само да је питају да објасни откуд јој у 28. години 110.000 евра у кешу да купи стан, а да притом није из богате породице нити се званично бавила приватним бизнисом – каже наш саговорник.

Неизвестан исход

Извор Kурира из врха СПС такође се не усуђује да предвиди да ли ће и овај случај завршити у фиоци.
– Није никаква тајна да је Ивица Дачић фаворизовао Ивану и да јој је на неки начин гледао кроз прсте, иако је странци нанела прилично штете у јавности због свега што се о њој писало. Ипак, питање је и колико ће он имати маневарског простора да се заузима за њу, поготово после низа скандала које је имала, али и одијума великог дела врха странке који је зазирао да се директно замера Ивани. Уосталом, то је на својој кожи најбоље осетила Дијана (Вукомановић), и то због обичне изјаве за новине, у којој чак није директно напала Ивану – закључује наш саговорник.

Развојни пут
ВРТОГЛАВ УСПОН ИВАНЕ ПЕТРОВИЋ

– дипломирала социологију
– сва запослења уследила су преко СПС
– радила у информативној служби СПС
– била у кабинету Славице Ђукић Дејановић док је била председница Скупштине
– била шефица информативне службе код Милутина Мркоњића кад је био министар
– директор маркетинга „Србијагаса“
– директор маркетинга „Дунав осигурања“ од 2013.
– Нераспоређена од почетка 2016
Не може јој нико ништа
СВИ СKАНДАЛИ ДАЧИЋЕВЕ МИЉЕНИЦЕ

– витлала пиштољем по кабинету МУП док је тај сектор водио Ивица Дачић
– одбија да објасни откуд јој око 110.000 евра за стан
– неће да каже одакле јој луксузни „мерцедес“
– обухваћена истрагом случаја испумпавања пара у „Дунав осигурању“
– уместо одговора, новинарима поручила да се напу.е ку.ца
– изударала страначку колегиницу Дијану Вукомановић јер је рекла да мора да се извини
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here