Лидер социјалиста функционерима странке строго забранио било какве провокације на рачун СНС, а хвалио се и да лидер напредњака има поверења у њега.

Лидер СПС Ивица Дачић не крије да из све снаге жели да уђе у нову владу, а решио је и да коначно дисциплинује своје најближе сараднике како му не би покварили шансе да и даље буде министар, сазнаје Kурир.

Шеф социјалиста је на недавном састанку врха странке наредио да држе језик за зубима и да не провоцирају СНС, али се и похвалио да је СПС једини излаз Александру Вучићу за формирање владе, те да је повратио његово поверење.

Kако тврди одлично обавештен извор Kурира, најуже руководство СПС састало се у седишту странке у понедељак, чешљане су многе теме, али је Дачић највише времена потрошио да сараднике убеди да држе уста затворена када је реч о СНС и Вучићу.

Да пазе шта причају

– Дачић је рекао својима да би требало да воде рачуна о томе шта причају у медијима о функционерима СНС, да мере сваку речи како не би провоцирали Вучића, што би довело до тога да их не узме у владу. Похвалио се и да је, како сада ствари стоје, СПС једини излаз Вучићу за формирање владе, али и додао да буду обазриви и када о томе причају у медијима – каже наш извор.

Сем дељења лекција, Дачић је открио детаљ из односа између њега и лидер СНС.

– Рекао је и да мисли да Вучић може више да му верује него раније, да је порасло Вучићево поверење у њега, а да је то, између осталог, и због изјава о Турској и Хрватској – каже саговорник Kурира.

Kолико лидер СПС пази да ни на који начин не буде прст у оку Вучићу уочи формирања владе, сведочи и случај постављења Новице Тончева за потпредседника СПС.

– Славица Ђукић Дејановић је недавно преузела место заменика председника СПС, па је у том својству на састанку питала Дачића да ли ће коначно испунити реч коју је дао и поставити Новицу Тончева за потпредседника због најбољег резултата на ванредним парламентарним изборима. Уместо да јасно каже да или не, Дачић је изврдао конкретан одговор, па се шалио на ту тему. Рекао је Новици да причека јер му је тек скоро обећао. Имајући у виду да је за хаос са трубачима на конвенцији СПС окривљен Новица, али и да је до сада без длаке на језику говорио шта мисли о сарадњи СПС и СНС, јасно је зашто Дачић оклева да га уврсти у врх странке – закључује наш саговорник.

Дачић, међутим, негира за Kурир да је издао такав налог најближим сарадницима.

– То су глупости. Нема потребе да било коме то говорим зато што смо то одлучили још пре два месеца, и што бих то причао. Са СНС и Вучићем односи су добри, а да ли ћемо бити у влади, зависи од премијера. Сулудо је да било ко каже да Вучић зависи од нас – поручује Дачић.

Поведите рачуна

Дачић је и пре два дана „укорио“ новинаре и замолио их да не пишу о њему и да ће бити члан владе јер ће му то донети више штете него користи. Познато је да је већ неколико пута критиковао своје чланство због изјава о СНС, али и да је дао инструкције да се поведе рачуна шта се на друштвеним мрежама пише о напредњацима да не би подизали прашину у јавности и давали повода за рат између социјалиста и напредњака.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here