Мркоњић не може да оде сам, а суд треба да процени да ли има разлога да га позове у вези с тим случајем, каже председник социјалиста

Лидер СПС Ивица Дачић каже за Kурир да ће се почасни председник странке Милутин Мркоњић сигурно одазвати суду, уколико га позову, и објаснити да нема никакве везе са убиством уредника и власника Дневног телеграфа Славка Ћурувије!
Подсетимо, сведок тужилаштва рекао је на јавном саслушању пред Специјалним судом да је Милутин Мркоњић, одмах после убиства Ћурувије, у Kлубу посланика на Дедињу исплатио 80.000 марака наводном убици Луки Пејовићу и гласно рекао: „Најзад неко да обави посао како треба.“

Дачић за наш лист подсећа да је и сам Мркоњић рекао да ће отићи на суд.
– Мркоњић до сада није помињан ни у истрази ни на суђењу. Ако га позову, сигурно ће се одазвати, као што је и сам рекао. Сведок Милован Бркић га досад никад није поменуо, ни у изјави истражном судији 2007. године, а велико је питање и колико је он кредибилан – рекао је најпре Дачић. Он је додао да Мркоњић не може сам да оде на суд, али и поновио:

Хоће да проговори

– Суд треба да процени да ли има разлога да га позове и да ли је сведок кредибилан. Зато сам и рекао да ће се он сигурно одазвати ако га позову. Иначе, њега нико никад није повезивао с убиством Ћурувије, зато и мислим да је то потпуна неистина.

На питање да ли је Милутин Мркоњић у то време био човек од највећег поверења Мирјане Марковић, супруге Слободана Милошевића, која је често означавана као налогодавац тог убиства, Дачић је рекао:
– Он је био близак са Слобом, а за Миру не знам.

Мркоњић јуче није био расположен за разговор о догађајима из 1999, па нам је кратко поручио да је на путу.

Неће да прича

– У Црној Гори сам, на путу. Не могу да причам, довиђења – рекао нам је Милутин Мркоњић.

Прва његова реакција на поменуту изјаву сведока била је негирање целог догађаја и порука да нема никакав проблем да на суду каже све што је потребно.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here