Први потпредседник српске владе Ивица Дачић поручио је да данашње изјаве ратног злочинца Бранимира Главаша представљају врхунац политичког лудила у Хрватској.

У изјави достављеној медијима, Дачић каже да човек (Главаш) који је осуђен за убиство српских цивила, човек који велича нацистичку усташку НДХ, Павелића и Степинца, човек који велича усташког терористу Барешића, оптужује Србију за неофашизам и назива безобразлуком то што се Србија противи рехабилитацији фашизма и усташтва.

„Поништавање пресуде Главашу је јасна порука да је могуће некажњено убијање и злостављање Срба. Србија се са тим никада неће помирити. Ратним злочинцима је у целом свету место у затвору, једино у Хрватској су они испред новинарских камера и микрофона“, навео је Дачић, који је и министар спољних послова Србије.Главаш, који је осуђен за ратне злочине, један од оснивача ХДЗ и шеф ХДШБ-а, позвао је данас хрватску власт да одлучније да реагује на, како је рекао, „безобразлук источних суседа“.

Главаш: Почашћен сам што сам предмет „србијанског беса“
Бранимир Главаш, којем се суди под оптужбом за ратне злочине, изјавио је данас да као хрватски генерал сматра да је комплимент то што се последњих дана нашао на удару државног врха Србије.Он је, на конференцији за новинаре, нагласио да је посебно почашћен што је био предмет „србијанског беса“, у серији дипломатских нота, уз „мученика, блаженика и кардинала Алојзија Степинца те хрватског витеза Миру Барешића“, преносе хвратски медији.

Kао саборски заступник, Главаш сматра да би хрватске власти требало резолутније реаговати на „безобразлук источних суседа“ и каже да су на челу Србије „окорели српски неофашисти и прочетнички националисти“.Поводом протеста Србије што му је укинута пресуда и предмет враћен на поновно суђење, Главаш каже да је „дрскост“ коментарисати пресуде правосудних тела других држава.“Обзиром да ће ми бити омогућено поновљено суђење, позивам Србију да пошаљу свог проматрача нека прати суђење па неће српска дипломација лупетати као сада“, каже Главаш.
Kурир

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here