На Васкрс 1985. године у граду Љвов ( СССР/Украјина ) служио је у Саборном храму Пресвете Богородице митрополит Јован. Народа је било око 200 душа. Присутан је био начелник милиције Иљатек у граду. Међу вернима је било много неизлечивих болесника од рака, инвалида и слепих, када се одједном у прозорском опкну појавила светлост као сунчеви зраци, а затим се постепено формирао лик, у коме су препознали Богородицу. Одушевљени народ је почео гласно да се моли, тражећи помоћ. Видећи лик Богоородице на прозорском стаклу, народ се са спољне стране трудио да уђе у цркву, узносећи гласне молитве. Власти града Љвова су молиле народ да се разиђу својим кућама и да се умире.

При томе је Богородица проговорила: “Молите се и кајте се за своје грехове, јер је остало још мало времена, приближавала се беда, ватрена суша, глад, помор и друге невоље. Не слушајте оне који говоре да ће да буде мир; иде страшан рат; народ ће бежати на исток, али одатле се неће вратити. После ових невоља наступиће Страшни Божји Суд на коме ће Исус Христос судити онима који се нису покајали и осудиће их на вечне муке. Покајте се, а који нису крштени ја Вас Крштавам.“ Богородица је при томе узела воду из чаше која је стајала у цркви и руком, попрскала оне који су се молили, рекавши: “У име мога Сина Исуса Христа , покајте се и молите се, јер је остало још мало времена. Ви имате уши а не чујете, имате очи а не видите. Ја се молим Сину свом да Вас помилује, а Ви се не кајете и не молите., Журите док није касно. Сви непокајани грешници биће кажњени а за праведне Господ ће створити нови живот“.

Док је Света Богородица говорила, исцелило се доста болесних од рака, а Јелена Чарнишова, којој је доктор рекао да се не нада да ће оздравити, била је исцељена. Доктор је стајао ту и био је као окамењен. Ту је исто био и инвалид без руке који се усрдно молио. Како је била посрамљена светлост науке, када је овај инвалид ушао у храм без руке а изашао из храма са обе руке. Виђење Пресвете Богородице и исцељења су трајала три и по недеље, а народ је дању и ноћу био присутан, све док је виђење трајало.

Ово писмо добио је Отац Тадеј у Руском манастиру на маслинској гори крај Јерусалима.

Преписано из књиге „Просвети нас Господе“.
Приредио старешина манастира Павловац
Јеромонах Максим Петровић.

Мој кутак

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here