Потврђујући и на овом плану стратешко опредељење Црне Горе да као водећа држава кандидат за чланство у Европској унији поштује, следи и примењује европска правила и принципе

Иако је црногорско Национално координационо тело за спречавање ширења корона вируса саопштило да ће пратити одлуке Европске уније, ипак није промењена одлука о Србији.

Европска унија одлучила је данас да отвори границе за држављане Србије, али Црна Гора и даље не попушта.

„Црна Гора данас отвара границу за државе чланице Европске уније (Аустрија, Белгија, Бугарска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Грчка, Холандија, Хрватска, Ирска, Италија, Кипар, Летонија, Литванија, Луксембург, Мађарска, Малта, Немачка, Пољска, Португал, Румунија, Словенија, Шпанија, Шведска). Држављани ових држава моћи ће да уђу у Црну Гору без икаквих додатних услова (тестова и слично)“, објавила је Влада Црне Горе.

Пре неколико дана Национално кординационо тело за спречавање ширења епидемије у Црној Гори саопштило је ово:

„Потврђујући и на овом плану стратешко опредељење Црне Горе да као водећа држава кандидат за чланство у Европској унији поштује, следи и примењује европска правила и принципе, Национално координационо тело је одлучило да даљу политику отварања граница, што је извесна потреба наше економије, усклади са политиком и одлукама Европске уније чим оне буду коначне и саопштене“.

Извор: mondo

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here