Политички приоритети ове земље нису препакивање републичке власти или додворавање Москви, већ стабилизација односа у региону кроз решавање отворених питања између Београда и Приштине на основама политииког споразума који треба да донесемо у наредних неколико месеци, саопштио је данас председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић.

Тиме би се отворила перспектива нормализације и истовремено решавање политичких прилика у Босни и Херцеговини кроз стварање предуслова за нормално одржавање босанскохерцеговачких избора, оценио је он. Ванредни парламентарни избори расписани у оваквој атмосфери у друштву не би допринели решавању ниједног проблема са којим се Србија суочава. Уместо отварања ових тема, имамо кукавичлук који прати ћутање политичке сцене Србије о кључним проблемима овог друштва, сматра Јовановић.

Због тога сматрамо да ће ти избори, уколико буду расписани, бити само још један у низу пораза демократских снага и јасна Вучићева порука да у овој земљи не види потенцијал за спровођењење европске политике.

На тај начин он показује да је спреман да прави компромисе против којих је увек била Либерално-демократска партија, а на које је очигледно принуђен после пет и по година власти, повлачећи се са европског курса под окриљем Русије и Путина, истиче се у саопштењу ЛДП.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here