ЛДП саопштила је да је јасно да данас нема места у Влади Србије за ту странку, а да ни у прошлости други актери на власти нису имали снаге за ЛДП у влади.

„Нису желели да уведемо Србију у НАТО, чиме бисмо учинили сигурнијом будућност земље, нити да усвојимо став да је Сребреница геноцид, што је предуслов мира у БиХ. Није било снаге за лидерство у политици помирења и успостављања нових односа Приштине и Београда и искреног регионалног партнерства са Хрватском“, навео је ЛДП.

Однос према ЛДП-у је, како тврде, мера спремности да се конкретно искорачи из стани-крени политике, да се дође до заиста реформске владе.

ЛДП наводи да је зато функционер СНС Игор Мировић у праву када каже да је политика оно у чему се, као и до сада, разилазе ЛДП и СНС.

Мировић је раније изјавио да ЛДП „нема ту дозу ширине и толеранције у односу на политички амбијент“ да би могао да уђе у нову владу.

„Ове политичке разлике нису последице неког хира, већ нашег става да нема компромиса око суштинских питања са којима се суочава наше друштво“, напомиње се у саопштењу.

„Јасно нам је и да је притисак споља био прејак. Србија много више губи од СНС-а и ЛДП-а због немогућности договора око спровођења такве политике“, тврди се у саопштењу.

„ЛДП ће свој однос према будућој влади градити на основу политике коју буде спроводила, подржаћемо сваки корак у добром смеру и бити оштра опозиција свему што друштво вуче уназад“, каже се у саопштењу.

На свакој одговорној странци лежи одговорност да учини све да период у којем је друштво талац неодговорне политике и неспособних политичара што краће траје, навео је ЛДП у саопштењу.

Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here