?

Либерално демократска партија саопштила је да је јасно да нема места у Влади Србије за ту странку, а да ни у прошлости други актери на власти нису имали снаге за ЛДП у влади

– Нису желели да уведемо Србију у НАТО, чиме бисмо учинили сигурнијом будућност земље, нити да усвојимо став да је Сребреница геноцид, што је предуслов мира у БиХ. Није било снаге за лидерство у политици помирења и успостављања нових односа Приштине и Београда, и искреног регионалног партнерства са Хрватском – навео је ЛДП.

Однос према ЛДП-у је, како тврде, мера спремности да се конкретно искорачи из стани-крени политике, да се дође до заиста реформске владе.

ЛДП наводи да је зато функционер СНС Игор Мировић у праву када каже да је политика оно у чему се, као и до сада, разилазе ЛДП и СНС.

– Ове политичке разлике нису последице неког хира, већ нашег става да нема компромиса око суштинских питања са којима се суочава наше друштво – напомиње се у саопштењу.

– Јасно нам је и да је притисак споља био прејак. Србија много више губи од СНС-а и ЛДП-а због немогућности договора око спровођења такве политике – тврди се у саопштењу.

– ЛДП ће свој однос према будућој влади градити на основу политике коју буде спроводила, подржаћемо сваки корак у добром смеру и бити оштра опозиција свему што друштво вуче уназад – каже се у саопштењу.

На свакој одговорној странци лежи одговорност да учини све да период, у којем је друштво талац неодговорне политике и неспособних политичара, што краће траје, навео је ЛДП у саопштењу.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here