Јовановић у писаној изјави медијима каже да је дужност странке коју води да „упозори јавност да министар спољних послова Ивица Дачић жели да сакрије од грађана чињеницу да Србија неће постати члан ЕУ уколико не усагласи своју спољну политику са спољном политиком те организације“.

Тврди и да је већина политичара који су „проузроковали вишегодишње тумарање земље“ својом неодговорношћу и популизмом довела до тога да евроинтеграције код великог дела људи буду најомраженија и најнеразумљивија категорија.

„Због тога и данас постоји опасност да завршимо као руска губернија, изолована и остављена да нестане усред Европе“, сматра Јовановић.

Према његовим речима, најновија дешавања у Црној Гори и шпијунске афере су „очигледан доказ да Русија није одустала од тога да на сваки могући начин одврати Србију од чланства у ЕУ и НАТО“.

„Томе помажу и нови националистички испади званичника Србије по питању Косова, који због сопствених политичких, а изгледа и економских интереса, угрожавају европски пут отвореним претњама да ћемо као држава од њега одустати ако Брисел настави да нас уцењује, заборављајући притом да смо потписали Бриселски споразум који нас обавезује да дијалогом решимо сва отворена питања у односима са Приштином“, закључио је Јовановић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here