Више не може да самостално уђе у Скупштину, али „соли“ као да је њен председник: „Данас би и сам најрадије заборавио да је на власт дошао на америчком повоцу, да би се данас на њој одржавао везан на кратко руским ланцем. Ипак, јасно је да ће његова малигна улога у Босни и Херцеговини трајати онолико колико ће трајати неспремност Србије да се до краја дистанцира од ратне политике и злочина деведесетих“
ФАКТИ: Код овог маргиналца никакве кривице за стање у БиХ нема ни код једног Изетбеговића, ни на страни NATO. Овако „босански лонац“ продају и у Берлину, и у Лондону, и у Бриселу, и у Вашингтону. Ни на коју бољу страну се Србија неће померити док се пругама њене политике буду кретали „вагони“ попут Јовановићевог
ПРЕДСЕДНИК Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да свака влада у Србији која заиста буде желела да спроводи европску политику имаће први испит у заузимању конструктивне улоге у Босни и Херцеговини, престанку негирања геноцида и заустављању подршке председнику Републике Српске Милораду Додику.

Јовановић је, у саопштењу за медије, истакао да једнако боли свака жртва рата у Босни и Херцеговини и да је емпатија за жртве и осуда злочина једини начин да са наше земље скине хипотека „коју су на њу ставили Додикови политички истомишљеници“.

„Не само зато што је то једини пут до будуће стабилности, мира, сарадње и развоја, него пре свега зато што је то обавеза сваког моралног и нормалног човека“, рекао је Јовановић.

Он је додао да не постоји бољи и јаснији пример егзибиционизма у политици у целом региону од Милорада Додика који је свој опстанак у политици, како наводи, у потпуности везао за одржање статуса quо, копања старих рана и буђења старих мржњи „од којих корист има цела политичка елита БиХ, а штету једнако деле сва три народа“.

„Данас би и сам најрадије заборавио да је на власт дошао на америчком повоцу, да би се данас на њој одржавао везан на кратко руским ланцем. Ипак, јасно је да ће његова малигна улога у Босни и Херцеговини трајати онолико колико ће трајати неспремност Србије да се до краја дистанцира од ратне политике и злочина деведесетих који свој последњи израз имају у негирању геноцида у Сребреници“, закључио је Јовановић.

Танјуг/Факти

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here