Очигледно, да Додик, поштујући резолуцију НС РС о војној неутралности, храбро се супротставља уласку БиХ у НАТО

Главни одбор СДА, у својим закључцима, сматра да је једини и искључиви кривац за кризу око формирања власти Милорад Додик, те да је потребно омогућити слање Годишњег националног програма (АНП) у сједиште НАТО-а“, казао је предсједник Србског народног покрета – Избор је наш, Дане Чанковић.

„Очигледно, да Додик, поштујући резолуцију НС РС о војној неутралности, храбро се супротставља уласку БиХ у НАТО. Зато Американци и Енглези, који БиХ по сваку цијену желе да виде у НАТО, дјелују према СДА и Бакиру Изетбеговићу, како би ови Милорада Додика представили као реметилачког фактора и одговорног за кризу у БиХ, тражећи од ОХР и Високог представника да га уклоне из Предсједништва БиХ„, објашњава Чанковић.

Могуће је, додаје он, да ће специјални амерички изасланик Палмер, као и амбасаде САД-а и Велике Британије тражити од Високог представника да користи тзв. Бонска овлашћења.

„Високи представник Валентин Инцко свјестан је да су Бонска овлаштења нелегитимна, остварена правним насиљем, те да у овим околностима, највјероватније неће посезати за њима. То га може довести у ситуацију да буде смијењен.
Покрет сматра да су закључци Главног одбора СДА врло опасни и штетни прије свега за Дејтонску БиХ, али и за саму СДА. Ако та странка и њен предсједник Бакир Изетбеговић желе мир и напредак на овим просторима, онда требају што прије одустати од рушења Дејтонске БиХ и покушаја дисквалификације српских легитимно изабраних политичких снага“, закључио је Чанковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here