Генерални директор Радио телевизије Србије Драган Бујошевић изјавио је данас да нису тачни наводи чланице Савета РЕМ Оливере Зекић о смањивању јачине звука функционеру Српске напредне странке Горану Весићу у предизборној емисији “Упитник” на РТС.”

Прво, није нам исти закључак. Ви кажете да смо смањили тон Горану Весићу, РТС и тројица стручњака Факултета драмских уметности доказују подацима да Весићу нико није смањивао јачину звука”, навео је Бујошевић у одговору Оливери Зекић.

Бујошевић је навео и да није тачно ни да је Весић био најгласнији у студију, а најтиши у преносу.

“По мерењима која су урадила тројица стручњака за звук, у тој емисији су најгласнији били овим редом Оливера Јовићевић, Чедомир Јовановић, Горан Весић, Драган Шутановац, Драган Ђилас”, наводи Бујошевић.

Он је Оливери Зекић поручио и да није тачно да никада није написала да је “стишавање Весића било налог руководства РТС”.

“Изгледа да нисте прочитали своје писмо у коме мене Драгана Бујошевића, питате ‘по чијем налогу сте смањили тон'”, наводи се у писму Бујошевића Оливери Зекић.

Она је изјавила раније данас да никада није поменула да је “стишавање” Весића у предизборној емисији “Упитник” на Радио-телевизији Србије (РТС) био налог руководства РТС-а, него је то руководство само питала зашто се то десило.

Kако је навела, одговорили су јој да да јесте био стишаван.

“Али, пошто нам је закључак исти да Горан Весић јесте био утишаван мислим да све то можемо да оставимо за неку другу прилику, у којој ће РТС свима, унапред, представити правила својих дебатних емисија и начин на који ће учесници бити третирани, то јест, колико ће времена свако од њих имати да се чује”, додала је Оливера Зекић.

РТС је у саопштењу навео и да су три стручњака са Kатедре за снимање и дизајн звука ФДУ, ванредни професори др Зоран Максимовић и Никола Kокотовић и доцент Дино Долничар, после анализе две емисије “Упитник”, од 27. фебруара и 1. марта, закључили су да су оне “у потпуности у складу са техничким стандардима европске уније емитера ЕБУ Р128” .

РТС је затражио мишљење стручњака пошто су у јавности изнете тврдње да је по налогу руководства РТС-а намерно снижен тон Горану Весићу у емисији “Упитник” емитованој 1. марта.

Тај налаз се подудара са анализом коју је урадио стручни тим РТС-а, наводи се у саопштењу и додаје да је РТС тражио и анализу РЕМ-а, али је није добио.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here