Generalni direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke, umesto da objasni zašto je i kako na praćenje Olimpijskih igara u Riju potrošio neverovatnih 902.543 evra, podnosi tužbe protiv Informera i traži zatvorsku kaznu za našeg glavnog urednika Dragana J. Vučićevića!

Žuti Bujke je, naime, podneo privatnu krivičnu prijavu protiv Vučićevića, pozivajući se na član 239 Krivičnog zakonika koji se odnosi na „narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti“, za šta je predviđena kazna zatvora do jedne godine?!

Razlog za Bujoševiću tužbu jeste to što smo prethodnih dana objavili detalje troškovnika ekipe RTS u Brazilu koji ukazuju na osnovanu sumnju da je neko pokrao silne milione građana Srbije.

Podneta je krivična tužba protiv glavnog i odgovornog urednika i vlasnika lista Informer zbog neistina iznetih u seriji tekstova o troškovima prenosa Olimpijskih igara, navodi se na sajtu RTS.

I dok Bujošević juče nije bio dostupan za komentar, Dragan J. Vučićević kaže da bi Žuti Bujke i Javni servis morali da kažu šta su to tačno neistine u tekstovima koje je objavio Informer.

– Je l’ nije istina da je na praćenje OI za 17 dana potrošeno basnoslovnih 902.543 evra? Je l’ laž da je samo na zakup i opremanje studija u Riju spiskano naših 284.923 evra? Jesmo li mi u Informeru izmislili da su avio-karte za Rio osam meseci unapred plaćene u proseku po 2.079 evra iako je tržišna cena bila 1.000 evra?! Da li smo mi, možebiti, izmislili da je Žuti Bujke samo na dnevnice svojih novinara i drugih zaposlenih u Riju potrošio 79.243 evra narodnih para?! Šta, dakle, nije tačno?! – upitao je juče Vučićević i naglasio da je tužba Bujoševića još jedna demonstracija strašne bahatosti.

– Žuti Bujke bi već jednom morao da razume da RTS nije njegov i da mu ga tata nije doneo iz rodne Ivanjice u Beograd! Javni servis je moj koliko i njegov, to je naša televizija i mi građani Srbije imamo pravo da znamo na šta se sve tamo troše naše pare!

Na drugoj strani, advokat Sveta Vujačić ocenjuje da je Bujoševićeva tužba potpuno pravno neosnovana.

– Informer je dužan da piše o temama od javnog značaja, kao što je, recimo, bahato trošenje državnih para. Niste izmislili podatke, nego ste nepravilnosti uočili na osnovu troškovnika koji je objavio sam RTS. Nisam siguran da je pisanje istine ugrožavanje bilo čijeg poslovnog uspeha – zaključuje Vujačić.

Informer

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here