Генерални директор РТС Драган Бујошевић, у народу познатији као Жути Бујке, уместо да објасни зашто је и како на праћење Олимпијских игара у Рију потрошио невероватних 902.543 евра, подноси тужбе против Информера и тражи затворску казну за нашег главног уредника Драгана Ј. Вучићевића!

Жути Бујке је, наиме, поднео приватну кривичну пријаву против Вучићевића, позивајући се на члан 239 Кривичног законика који се односи на „нарушавање пословног угледа и кредитне способности“, за шта је предвиђена казна затвора до једне године?!

Разлог за Бујошевићу тужбу јесте то што смо претходних дана објавили детаље трошковника екипе РТС у Бразилу који указују на основану сумњу да је неко покрао силне милионе грађана Србије.

Поднета је кривична тужба против главног и одговорног уредника и власника листа Информер због неистина изнетих у серији текстова о трошковима преноса Олимпијских игара, наводи се на сајту РТС.

И док Бујошевић јуче није био доступан за коментар, Драган Ј. Вучићевић каже да би Жути Бујке и Јавни сервис морали да кажу шта су то тачно неистине у текстовима које је објавио Информер.

– Је л’ није истина да је на праћење ОИ за 17 дана потрошено баснословних 902.543 евра? Је л’ лаж да је само на закуп и опремање студија у Рију спискано наших 284.923 евра? Јесмо ли ми у Информеру измислили да су авио-карте за Рио осам месеци унапред плаћене у просеку по 2.079 евра иако је тржишна цена била 1.000 евра?! Да ли смо ми, можебити, измислили да је Жути Бујке само на дневнице својих новинара и других запослених у Рију потрошио 79.243 евра народних пара?! Шта, дакле, није тачно?! – упитао је јуче Вучићевић и нагласио да је тужба Бујошевића још једна демонстрација страшне бахатости.

– Жути Бујке би већ једном морао да разуме да РТС није његов и да му га тата није донео из родне Ивањице у Београд! Јавни сервис је мој колико и његов, то је наша телевизија и ми грађани Србије имамо право да знамо на шта се све тамо троше наше паре!

На другој страни, адвокат Света Вујачић оцењује да је Бујошевићева тужба потпуно правно неоснована.

– Информер је дужан да пише о темама од јавног значаја, као што је, рецимо, бахато трошење државних пара. Нисте измислили податке, него сте неправилности уочили на основу трошковника који је објавио сам РТС. Нисам сигуран да је писање истине угрожавање било чијег пословног успеха – закључује Вујачић.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here