Светска криза између ајфона и мегафона

Да ли знате ко је спасио Султана Ердогана од коначног губитка власти? Ајфон 6. Мобилни телефон преко кога је позвао народ да одбрани тиранску власт. Народ као народ се одазвао и тако је Султан спашен. Комично. Трагично, јер је 290 заведених људи изгубило живот овим лоше изрежираним државним пучем. Поред тога, Султан је направио чистку у државним службама и одмазда је погодила 50.000 људи..Шест ранијих пучева су успели, јер омражени диктатори нису имали Ајфон 6. Лепа метафора. Шест пучева и Ајфон 6.

Султан није волео нове технологије. Био је њихов велики противник. Али, некако су га убедили да користи Ајфон 6.То му је помогло да спаси државу и себе од естрадних пучиста.Машала! Ода новим технологијама. Султан је, после намере пучиста да га свргну, нестао у непознатом правцу, али је позвао народ да изађе и да се обрачунају са пучистима на улици. Сакрио се у неку од својих вила изван Истамбула и управљао је контрапучом. Био је у директном контакту са својим љубљеним народом. Захваљујући ајфону 6.Народ, који, такође, масовно користи савремене технологије, одлучно је изашао на улице да сачува Султана и његов диктаторски режим.

Голоруки народ је изашао да се обрачунају са тенковима и наоружаним војницима.Тако је народ показао своју љубав и оданост према Султану и његовом режиму, који руши руске авионе, убија пилоте, изазива рат у Сирији, даје логистику терористима, пљачка околне муслиманске земље, лично се богати са својом породицом, сања о великој Отоманској империји од Јадранског мора да Кинеског зида и извршава све налоге Великог Брата, који Султана држи на власти, јер нема оданијег и сигурнијег играча за прављење хаоса на Блиском истоку.

Врхунац велике режије о лажном пучу је била сцена када народ својим телом брани султанов режим од тенкова. Порука је више него јасна и потресна. Слична сцена се понавља као са трга Тианмена. Зашто да се не понови? Немају Кинези екслузиву на тај догађај.У овој сладуњавој режираној оперети са људским жртвама је све дозвољено. Видели смо, дакле, како човек из народа лежи пред тенком. Тај човек из народа је , како пишу турске новине, наш земљак. Новопазарац. Који је одлучио да жртвује свој живот за Султана. И легао је испред тенка.Новопазарци су мирољубив и послован свет.Добри домаћини, трговци и занатлије. Добри и честити људи. Не мешају се превише у политику.Порука јавности је јасна. Султан се мора одбранити! Све остало не желим даље да анализирам.

Потпуно је јасно да је пуч био представа за светску јавност. Лоше изрежиран. Страдали су они који то нису схватили. Који су насели на Султанову превару. Као што су насели и наши режимски естрадни војни анлитичари. Причом о томе да руше Султана због приближавања Русији. Будалаштина! ЦИА је, наводно, организовала пуч, али је народ одбранио Султана. Идиотизам!ЦИА је организовала лажни пуч да би ојачала Султана.Зашто је пуч био потребан Султану? Султан је сам то објаснио, одмах после одбране од пуча.Јавно је рекао да ће да се обрачуна са свим у држави који су били умешани у пуч.Његова власт је увелико пољуљана после сукоба са Русима. Велики Брат је одлучио да му помогне. Представа је муњевито одиграна. Султан ништа није крио. После одбране његовог режима. Следи – одмазда! Рекао је отворено да му је Бог послао овај покушај државног удара. Није крио своју радост. Зар то не потврђује да је државни удар био организован од стране Султана? Уследила је заиста немилосрдна одмазда према свим непријатељима Султана. Одмазда према свима који су против њега, јер сви који су против њега су умешани у пуч. Лудило поремећеног човека.

Чистка још увек траје. Преко 2.600 судија је почистио из судства. За један дан. У суботу. Дан после неуспелог пуча.Наставља се чистка у војсци, тужилаштву и свим државним институцијама, где Султан има своје унутрашње непријатеље, који не пристају на његове пљачке, лажи, уцене и који се противе његовој погубној спољној политици.

Зашто је Великом Брату потребан Султан? Све карте су још увек у игри са Русијом. Велики Брат не сме да изгуби сигурног играча на Блиском истоку. Играча који испуњава све његове наредбе. Који изазива Русе рушећи им авион и убијајући пилота. Играча који у сваком тренутку може да отвори фронт према Русима.Султан је организовао пуч да би учврстио своју пољуљану власт. Пуч му је послужио за обрачун са својим неистомишљеницима. Крвава линчовања пучиста на улици од стране Султанових присталица је порука свим непријатељима Султана шта ће им се догодити. Наставља се геостратешка игра са Русима. Владимир Путин је то схватио и остао је миран. Дипломатски је подржао Султана и супроставио се насилном обарању демократски изабраног председника. Паметно. Не треба да долива уље на упаљене ватре. Поред Султана, највећу корист је извукла компанија за мобилне телефоне. Ајфон је добио добру рекламу. Корпорације владају светом. Сада је јасно зашто је убијен Гадафи. Зашто га је народ линчовао и послао поруку свету. Није користио Ајфон. То се не опрашта.

НИЦА – После злочина у Ници, има безброј објашњења и решења.Ево једног решења које показује заблуде европске елите о правим узроцима данашњег тероризма у свету. Новина: Гардијан. Аутор : Симон Јенкис. Шта предлаже Јенкис? „Треба избећи опасност да се ритуализовани глобални одговор на овакве нападе претвори у мегафон који појачава ефекат терористичког чина и подиже очекивања западне јавности „да се нешто предузме“. Какве су ово глупости? Како избећи опасност од нових терористичких напада? Тако што ће се избећи опасност од ритуализованог глобалног одговора, који се претвара у мегафон који појачава ефекат терористичког чина. Како се ритуализовани глобални одговор претвара у мегафон? Како мегафон може да појачава ефекат терористичког чина? Какве везе мегафон има са терористичким чином? Мегафон је изгледа универзалан. Он не само да појачава ефекат терористичког чина, без мегафона би, према ауторовом ставу, био мањи ефекат терористичког чина, него мегафон подиже очекивања. Како је могуће да једна справа, мегафон, подиже очекивања? И то очекивања западне јавности. Очекивања типа „ да се нешто предузме“. Шта је писац хтео да каже? Какве су ово небулозе?

Ево још једног бисера. Један одговор на тероризам. „Камионџија из Нице не угрожава безбедност француске државе, нити би сличан напад угрозио САД или Велику Британију. Идентификовање националне државе са насумичним убиствима невиних људи постаје озбиљна политичка девијација.“ Камионџија из Нице је, према тумачењу већине разумних људи, починио терористички чин. Аутор тврди да тај почињен терористички чин не угрожава безбедност француске државе. Шта онда угрожава безбедност Француске? Мегафон? Ритуализовани глобални одговор? Очекивања да се нешто предузме? Политичка девијација је ако националну државу идентификујемо са насумичним убиствима невиних људи. Које је извршио исламски терориста, планирано и са поруком која је послата Француској и читавом НАТО свету. Каква будалаштина?!? Закључак је јасан : „ У Француској се десила трагедија која захтева наше дубоко саосећање. Све што учинимо преко тога, само ће погоршати ствари.“ Не смем даље. Бојим се да не погоршам ствари. И да ме аутор не прогласи за терористу. Или мегафон. Који појачава ефекат терористичког чина. Само да се ништа не предузме И да се саосећања показују.

ЗЛОЧИНИ – Серија свирепих злочина, који су се последњих месеци десили у Србији, који су потресли и узнемирили нашу јавност, представљају само последицу дугогодишњег распада друштва у коме живимо и представљају потпуни пораз погрешне политике у последњих три деценије. Писао сам деценијама уназад да организовани криминал није тако опасан, јер је директно везан за врх државе и да може брзо да се реши ако се криминалној хоботници из врха државе одсече глава, али је много опасније, непредвидивији, како сам га назвао, социјални криминал, који се отргао контроли, који настаје распадом болесног друштва, уништавањем државе и обесмишљавањем свих њених институција.

Социјални криминал, који буја последњих година, који нам се свакога дана дешава, који је све свирепији и крвавији, највећим делом погађа невине људе који страдају од поремећених личности, одраслих у поремећеном друштву. Зашто је друштво болесно и поремећено? Зато што га воде болесни и поремећени политичари.

Данас смо добили све те злочине као последицу једне дугогодишње, накарадне и однарођене политике, која нас је увела у овај друштвени хаос у коме данас живимо. За све данашње злочине главни кривци су сви политичари од 1990 године до данас, који су учествовали у организованом пљачкањудржаве и грађана, који су уништили државне институције и који су унаказили и уназадили наше друштво. Предуго траје ова наша транзициона несрећа.

Крвави распад некадашње заједничке државе, ратови, убијања, злочини, протеривања, силовања, исељавања, криминал, хиперинфлација, примитивизам, шовинизам, распродаја државе, тајкуни, естрадне вулгарности, ријалити порнографија, политички дебилизам, губитак посла, немање новца за живот, силиконске курветине, издаја, коалиције, конвертити, понижења, незапосленост, немање никакве животне перспективе, све је то довело до потпуног слома личности, губитка воље, жеље и снаге да се одупрете свим тим негативним тенденцијама, довело је до повлачења, равнодушности, разочараности, уплашености, беса и на крају до лудила оних који су пукли, одлепили, који су постали агресивни и који постају крвави монструми.

Велики свој допринос почињеним злочинима, поред политичара, дали су режимски медији, који лешинаре над људским несрећама, који од зликоваца праве медијске звезде, који потпаљују машту и лудило психопата, јер им дају простор на насловним страницама, значај и рекламу, што је јако опасно за друштво, јер други шизофрени манијаци хоће да се покажу и постану медијски познати.

Зашто медији то раде? Два су разлога. Новац. А други разлог је политички, утеривање страха у већ покорене грађане.Држање у страху окупираних и опљачканих грађана, јер је и то боље него да те масакрира неки монструм. Када неспособни премијер, који лаже чим зине, најави да ће се за два дана решити мистериозно убиство несрећне певачице и када прође два месеца и ништа се не реши, онда је то доказ да се намерно урушавају државне институције од стране вулгарног демагога, који је изгубио сва мерила, који је полудео, који не ради посао за који је добио мандат од народа, који шири хаос у друштву, стање перманентног државног удара, јер он само може да функционише у таквом лудилу. Социјални криминал ће се, нажалост, повећавати.

Ниједан проблем у друштву се не решава. Нема решавања социјалног криминала без промене власти и темељне промене политичког система.

Таблоид

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here