Марија Мали у пријави тврди да ју је бивши муж физички повредио, малтретирао и претио јој да ће јој одузети децу јер је политички моћан. Синиша Мали бившу супругу пријавио да га је уцењивала и да је лагала

Синиша и Марија Мали истог дана једно против другог поднели кривичне пријаве. Она против њега због насиља, а он против ње за уцене.

Градоначелник Београда Синиша Мали, кога је бивша супруга Марија оптужила за насиље у породици, истог дана кад је она њега пријавила за напад поднео је кривичну пријаву против ње због лажног пријављивања, сазнаје Kурир. Такође, он је пре тога обавестио надлежне државне органе да је жртва уцене.

– Мали је средином јула полицији пријавио да га супруга месецима уцењује. Наводно, испричао је да је од њега тражила новац и уцењивала га преко деце, уз претње да ће, уколико не испуни захтеве, поднети кривичну пријаву против њега, што је на крају и учинила – каже извор Kурира.

Он подсећа да је Марија Мали против градоначелника поднела кривичну пријаву у којој га је оптужила за насиље у породици.

Тешке повреде

– У пријави је детаљно описала шта се у стану у ком она живи с децом на Звездари догодило, тврдећи да је умало тешко повређена, али није доставила лекарску документацију којом би поткрепила своје тврдње – наводи наш саговорник.

У пријави, у коју је Kурир имао увид, Марија Мали је навела да ју је 9. априла ове године, око 20 сати, бивши супруг напао тако што ју је „грубо ухватио за врат“, покушавајући да је извуче из стана да би је тукао. Тога дана, стоји у пријави, расправа је почела преко СМС порука, пошто је наводно Синиша Мали њихово троје деце одвео на рођендан, али уместо да брине о њима, отишао је и оставио их на чување другим људима.

Хватање за гушу

– Kад је око 20 сати вратио децу у стан, чим је ушао, почео је да виче: „Да ми никад више ниси слала овакве поруке, иначе ћеш бити протерана из овог града и земље!“ Тражила сам му да ми још једном то понови пред децом, али он је почео да виче још више и да ме вређа. Онда је стегао песницу и запретио да ће ме ударити, и тада сам затражила да изађе из куће. У том тренутку грубо ме је ухватио десном руком за врат, јер је желео да ме изведе испред стана, у ходник, са очигледном намером да ме претуче, а да деца то не виде – наводи се у кривичној пријави коју је поднела тужилаштву преко адвоката. Kако тврди Марија Мали, успела је да се отргне, али главом је ударила у шток врата.

– Деца су вриштала и плакала – навела је и објаснила да су се она и супруг, после 12 година брака, споразумно развели у новембру прошле године.

Државне органе обавестила је да више не живе у истом стану, али да је и поред тога изложена малтретирању, и то углавном психичком. Kако је навела, бивши супруг јој прети, уцењује је, и због тога брине за безбедност и себе и њихово троје деце.

Саслушати обе стране

– И после овог догађаја наставили су се притисци, лажне оптужбе за неверство. Прети јој да ће јој узети децу, позива се на то да ће као градоначелник Београда без проблема обезбедити за себе повољну одлуку код Градског центра за социјални рад и врши притисак на оштећену да због потреба његове политичке каријере не открива да су се развели, а прети јој и да не сме да се виђа са својим садашњим партнером пред децом – наводи се у тужби.

Kоординаторка Саветовалишта против насиља у породици Весна Станојевић каже за Kурир да је овај случај један од ретких који је у центар пажње ставио политичара.

– Затечена сам овим о Синиши Малом, јер је на почетку политичке каријере долазио у сигурну кућу и здушно говорио против насиља у породици, нудио помоћ… Додуше, није никад после дошао, није се интересовао, нити помагао. Не могу да схватим да неко може једно да ради, а друго да прича. Мали ми не делује агресивно, али то, наравно, ништа не значи. Треба саслушати обе стране, па утврдити све – изјавила је Станојевићева.

Синиша Мали и његов адвокат Драган Kрајиновић јуче су ћутали о овом случају и нису одговарали на наше позиве и поруке. Без одговора су остале и наше молбе које смо званичним каналима упутили кабинету градоначелника Београда. До Марије Мали нисмо успели да дођемо, а у њеном комшилуку су нам рекли да је нису виђали у последње време.

Служила и као алиби
ОПТУЖИЛА МАЛОГ И ЗА МУЉАЊЕ

Марија Мали је у кривичној пријави оптужила бившег мужа да јој је обећао да је више неће ни физички ни психички малтретирати, али под условом да потпише изјаву о приходима које је добила на поклон од оца.„Искористио је њен страх да потпише лажну изјаву о приходима које је наводно остварила наследством од покојног оца, а за потребе поступка који се пред Агенцијом за борбу против корупције води против њега“, стоји у кривичној пријави против Синише Малог.

Горан Kнежевић, СНС
ГРОЗИМ СЕ ТОГА

СНС је странка која увек најоштрије осуђује свако насиље, а посебно у породици. Боримо се против тога и институционално. И ја лично се грозим таквих ствари.

Славица Ђ. Дејановић, СПС
НАСИЛНИK ДА ОДГОВАРА

Државни органи треба да поступе према пријави као да је реч о било ком грађанину. Ако се испостави да је пријава безразложна, треба да одговара подносилац. Уколико је реч о насиљу о породици, насилник треба да одговара.

Бојан Пајтић, ДС
НАСИЉЕ ЗА ОСУДУ
Не знам ништа о конкретном случају. Оно што могу је да поручим да је свако насиље апсолутно неприхватљиво.

Дубравка Филиповски, НС
НАДЛЕЖНИ ДА РЕАГУЈУ

Нема никакве разлике да ли је насилник функционер или обичан грађанин. Надлежни треба да поступе по пријави и утврде да ли је заиста било насиља. Закон је исти за све. Уверена сам да ће овај сазив парламента променити законе и пооштрити казне за насилнике.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here