СНС најпре треба да призна да је њихова политика према мигрантској кризи крахирала и да ЕУ жели од Србије да направи азилантски центар, па да се онда томе супротстави или повуче са власти.

Као члан скупштинског одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва присуствовао сам седници Одбора на којој су разматране новонастале околности око новог таласа мигрантске кризе у Србији.

Најважнија информација је да упркос званичном прекиду кретања избеглица преко западнобалканске руте од 18. марта 2016 – у Србију и даље стижу нови мигранти, и то свакога дана у све већем броју и у све тежем психофизичком стању.

Мађарска враћа у Србију мигранте које не жели на својој територији. Србија је већ обезбедила смештај за 6.000 миграната, а тренутно је у Србији њих 3000, што је апсолутно превелики број.

Мађарска и друге земље ЕУ из нашег окружења дневно пуштају укупно 30 миграната из Србије на своју територију, што значи да ових 3.000 миграната неће напустити Србију најмање четири месеца, а питање колико нових ће у међувремену у Србију ући – ако не променимо политику по овом питању.

Овако се обистињују процене Двери од пре годину дана да ће – након што све земље ЕУ затворе своје границе – Србија постепено постати највећи азилантски центар у Европи. Данас су тога свесни и представници власти који су коначно схватили да од ЕУ нема ништа и да је заправо тактика ЕУ да сви они мигранти које они неће да приме заврше код нас.

Чак и еврофанатична власт СНС је то схватила и коначно решила да уведе строжију контролу наших граница, посебно према Бугарској и БЈР Македонији. До сада је подигнуто 1.238 пријава против нелегалног уласка у нашу земљу, као и 173 кривичне пријаве за кријумчарење 2.385 лица, а нису донете мере које су одавно требало да буду покренуте у функцији спречавања ових појава.

Упркос овако огромним бројкама оних који нелегално улазе у нашу земљу и оних који се баве кријумчарењем и трговином људима, као и општом опасношћу од тероризма која тресе целу Европу – наша власт пуних годину дана пушта да наше границе буду незаштићене и тек сада планира да ангажује и Војску Србије, што смо предлагали пре годину дана.

СНС најпре треба да призна да је њихова политика према мигрантској кризи крахирала и да ЕУ жели од Србије да направи азилантски центар, па да се онда томе супротстави или повуче са власти.

СНС се очито игра са националном безбедношћу наше земље. Просто је невероватно да све европске земље имају рестриктивни приступ, а једино Србија и даље држи либерални приступ мигрантској кризи.

Томе сам се супротставио на наведеној седници и обавестио Одбор да нови сазив Народне скупштине доноси и нове политичке опције попут Двери, које ће се залагати за безбедност грађана Србије на првом месту и ограничавање квота миграната које ће Србија примати на дневном нивоу, уз најстрожију могућу контролу наших државних граница и враћање свих илегалних миграната на територију са које су дошли.

Разуме се да је председник овог скупштинског одбора прекинуо моје излагање на ову тему, јер власт још није спремна да се суочи са пуном истином и промени своју погрешну политику.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here