Србија улази у завршну фазу формирања Владе Србије, сазнаје, остало је још да мандатар Александар Вучић дефинитивно преломи коме ће поверити још два ресора и читав посао биће највероватније готов до 8. августа

Да је све завршено и да ће у Немањиној 11 поново седети министри из редова СПС-а потврдио је функционер социјалиста Ненад Боровчанин, који је својим друговима дао и савет да се у “Влади праве мртви, кад већ идеја немају!”

Kако сазнаје наш лист, мандатар за састав Владе и лидер Српске напредне странке Александар Вучић склопио је коцкице и ускоро ће, и то прво пред органима своје странке, објавити имена министара у свом кабинету.

– Следеће недеље би могле да се одрже седнице ГО и Председништва СНС-а, након чега ће Вучић и Влада изаћи пред посланике Скупштине Србије – каже наш извор из Владе Србије.

Да ће у Вучићевом кабинету поново седети Ивица Дачић и социјалисти потврдио је и функционер СПС-а Ненад Боровчанин, он је на свом Твитер профилу поручио својим “друговима” који улазе у Владу да им је најбоље да се попут опосума праве мртви, када већ идеја немају.

– Другови, правите се мртви, док вас не омиришу и не прођу. Kад већ визије и идеје немате – написао је Боровчанин на Твитеру.

Лидер СПС-а и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да притисци са стране не могу да утичу на састав Владе Србије и да датум њеног формирања зависи од мандатара Александра Вучића.

Он је додао да свакодневно комуницира са премијером и да у 99 одсто случајева разговарају о важним политичким питањима, а не о формирању Владе.

– Да ли ће и када Влада бити формирана, то просто зависи од премијера, односно мандатара – казао је Дачић.

Дачић: Надам се да Вучић неће прочитати да сам сигуран у Влади!

Лидер СПС-а у страху је да га новински натписи да је сигуран у Влади ипак не избаце из Вучићевог кабинета.

– Није добро што се у медијима појавило да сам ја сигуран у Влади, а остали нису, надам се да неће Александар Вучић то прочитати – рекао је кроз осмех гостујући на РТВ “Пинк” Ивица Дачић.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here