За најам лежаја у српској варошици у периоду од 10. до 14. августа потребно је издвојити више новца него за грчко приморје

Уколико желите да ове године одете на 56. драгачевски сабор трубача у Гучи, који се одржава од 10. до 14. августа, и уживате у празнику трубе, напуните дебело свој новчаник пошто ће вам за пет дана у просеку бити потребно 250 евра.

Иако цене смештаја варирају у зависности од тога да ли сте у самој варошици или неколико километара даље од општег весеља, за најам лежаја мораћете да издвојите више него за апартман на грчком приморју.

Један од власника соба за изнајмљивање у Гучи каже да је разлог за овако високу цену закупа недовољно смештајних капацитета.
– Имајте на уму да је Гуча мало место са свега 2.500 становника и 250 кућа. С друге стране, постоје само два већа објекта, а Сабор посети око пола милиона људи. Смештајни објекти раде само током Сабора, па људи гледају да зараде неки динар – објашњава наш саговорник и напомиње да цена није висока јер гости имају луд провод 24 сата.

С друге стране, ако имате мало више авантуристичког духа и ако вам комфор није на првом месту, на располагању ћете имати и неколико кампова.

Туристичка организације Гуче ће ове године имати свој званични камп у који ће моћи да се смести 300 људи, а онима који не буду успели да уграбе место у овом кампу преостаје најам у неком од приватних, али по знатно вишој цени.

Kако наводи један од организатора, гости не треба да буду изненађени уколико им у неком од приватних кампова закупци буду посебно наплатили паркинг место.

Што се тиче понуде хране и пића, сабораши не треба да брину, пошто ће угоститеља бити на сваком месту, са разноврсном и богатом понудом драгачевских специјалитета као што су свадбарски купус из земљаног лонца и печење са ражња, драгачевски сир и кајмак, проја и качамак…

Угоститељи напомињу да су спремни да дочекају госте ма колико их стигло за који дан.

Остали трошкови
ПАРKИНГ 1.000 ДИНАРА

Kо долази аутомобилом, мораће да плати паркинг 1.000 динара за све дане, без обзира на то колико се задржава. Среда 10. август и недеља 14. август су, како организатори наводе, неофицијални фестивалски дани, када ће концерте одржати Цеца Ражнатовић, Рибља чорба, Мирослав Илић и Северина, а они који буду желели да буду део атмосфере, мораће улазницу за концерт да плате 800 динара.

Уколико одлучите да одете на неки излет, мораћете да издвојите око 30 евра, неки евро ће вам свакако требати и за сувенир са ове трубачке феште, а оркестар који вам свира песме по поруџбини изнад главе додатно ће истањити ваш новчаник.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here