СЕДАМ дана сам се дописивала са њим, а он је мислио да то ради моја ћерка од 11 година. Позивао ме и телефоном, а ја сам мењала глас као да је дечји. Причао ми је гадости, од којих ми се повраћало. Слао је слике свог полног органа, као и фотографије на којима су девојчице лица окренутих његовом међуножју. Та преписка са њим се углавном дешавала ноћу, до раних јутарњих сати. У договору са полицијом наставила сам да се дописујем и причам са њим.

Овако за „Новости“ прича Ј. Н. мајка девојчице, која је била мета педофила и захваљујући којој је у четвртак ухапшен Драган Живановић (66) из Новог Београда. Он је у петак, после 48 сати полицијског задржавања, приведен у Више тужилаштво за технолошки криминал на саслушање. Сумњичи се да је преко „Фејсбука“ ступао у контакт са „децом са којом је заказивао састанаке у циљу вршења сексуалних радњи“.

Живановић је ухапшен када се појавио на састанку, који је претходно, како је мислио, уговорио са једанаестогодишњом девојчицом. Уместо детета, сачекала га је полиција. Током претреса у његовом џепу је пронађена „вијагра“, као и таблете „камагра“. Поред тога, пронађен је и нови мобилни телефон, који је он обећао девојчици на поклон.

– Сусрет са њим договрен је код београдске аутобуске станице – сведочи Ј. Н. – Ту су му и стављене лисице. Била сам мало даље и све време са њим одржавала контакт. Прво је тражио да се сретнемо код зоолошког врта, а онда код аутобуске станице. Све време је мислио да прича са мојом ћерком.

Ова храбра жена испричала нам је како је са њеном ћерком овај педофил први контактирао на „Фејсбуку“. Написао јој је у три сата ујутру: „Поздрав девојчице, јако си секси, видим да си млада, савршена!“

– Када је ћерка видела поруку, одмах ме је позвала и рекла ми да јој је један матори чика послао захтев за пријатељство – препричава нам Ј. Н. – Отишла сам на њен профил и одмах променила лозинку. Од тог тренутка ја сам преузела њен профил и кренула да се дописујем са њим. Било ми је јасно да је реч о педофилу и позвала сам полицију. Они су ми рекли да наставим да одржавам контакт…

Ј. Н. је снимила готово 40 минута разговора са педофилом, а одштампано је и неколико стотина страница транскрипта преписке са ове друштвене мреже.

– У једном моменту он је чак уплатио 500 динара кредита, јер сам му рекла да имам стари телефон и да немам више пара, мислећи да ће тако одустати – наводи ова мајка. – Он ми је, међутим, уплатио допуну. Говорио је да воли млађе девојчице, уз опаску „млађе, слађе“, да је дискретан, па је чак говорио како мајке и баке доводе код њега своју децу и унуке. Страшно. Мој супруг је у једном тренутку затражио да престанем да комуницирам са њим, јер није могао да слуша те гадости. Настављала сам само како бих заштитила сву нашу децу.

Из разговора са њим наша саговорница је закључила да овај педофил „листа“ странице „Фејсбука“ и на тај начин бира девојчице. Полиција је, како сазнајемо, током ове преписке Ј. Н. и Живановића, проверавала да ли је реч о правом профилу или неко овом новобеоградском инжењеру „смешта“.

Из списа које је полиција доставила тужилаштву види се да је Живановић „сурфовао“ интернетом и тражио профиле девојчица које му се допадају. Према сопственом признавању, осећања према девојчицама јавила су му се пре 15 година, када је угледао једну деветогодишњакињу:

– Био сам на крсној слави код пријатеља када сам је видео. Сва крв ми се сјурила у ону ствар. Схватио сам да сам флипнуо, али позитивно. Са пријатељем сам тада почео да јурим девојчице…

У тој комуникацији Живановић је испричао да се убрзо после „сусрета са овом деветогодишњакињом“ развео, да има две ћерке, од којих једна живи са њим. Тражио је од ње да се виде уз причу да њене вршњакиње одводи у изнајмљене апартмане.

– Он је и мени, као мајци детета са којим се дописује, послао захтев за пријатељство – наводи Ј. Н. – Говорио ми је да сам секси. Одбила сам га, а онда се он на профилу моје ћерке жалио и био је љут што она није успела да „наговори мајку“.

Живановићу су лисице стављене на аутобуској станици, док је излазио из „вектре“. Код тужиоца је негирао дела која су му стављена на терет. Тужилаштво је затражило да му се одреди притвор до 30 дана.

И ЖАРКО СТАНКОВИЋ У ПРИТВОРУ

У ПРИТВОРУ док траје истрага је и Жарко Станковић (62) из Земуна, ухапшен пре три дана, који се сумњичи за блудне радње над десетогодишњом девојчицом, иначе најбољом другарицом његове унуке. Он је терао да га додирује и њу је додиривао, али није било сексуалног односа. Сваки пут је прогањао девојчицу кад је била сама у стану. Мајка је по повратку са посла неколико пута затицала узнемирено дете, које јој је на крају испричало шта се дешава. Раније се плашила Станковића и ћутала је.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here