Бивши функционер Социјалдемократске странке Александар Сенић, иначе и некадашњи функционер ДС, постао је члан Српске напредне странке.

Сенић је за Тањуг рекао да је то конкретизовано у разговору са председником Извршног одбора СНС Дарком Глишићем.

Сенић је рекао да са Глишићем није причао о функцијама, да ће тренутно његов задатак бити сређивање стања у општинском одбору у Рачи, где је именован за повереника, те да ће бити члан ГО СНС.

„Добио сам позив који не треба одбити. Причао сам са мојим колегама и све што сам урадио сам обавио уз сагласност људи са којима сам учествовао на претходним локалним изборима, где смо однели убедљиву победу, иако је СНС имао председника општине пре избора“, рекао је Сенић, додајући да ће сви одборници СДС у Рачи прећи у одборнички клуб СНС.

Сенић је нагласио и да процеси изласка из СДС и уласка у СНС потпуно одвојени, јер у тренутку изласка из странке Бориса Тадића није имао намеру да улази у било коју странку.

„Али, ствари су се брзо одвијале и нисам одбио позив да се прикључим и учествујем у даљем креирању политичког амбијента у Србији на прави начин“, истакао је Сенић.

Сенић је у СДС, поред осталог, био заменик шефа посланичког клуба у претходном скупштинском сазиву када је био и председник Одбора за европске интеграције.

Пре тога је био функционер ДС, чији је члан био од 2002. године, пре одласка са Борисом Тадићем у нову партију 2014. године.

Радио је у влади Зорана Ђинђића као саветник министра грађевине, а касније је био народни посланик демократа.

Стигла честитка од Прелетачевића

Љубиша Прелетачевић Бели је честитао Александру Сенићу на „прелету“ у своју нову странку. Он је путем свог твитер налога похвалио по његовим речима квалитетан поступак Александра Сенића.
Иначе Љубиша Прелетачевић Бели је постао познат током прошле изборне кампање на којима је са својим измишљеним и саркастичним ликом постао одборник општине Младеновац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here