LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 08: Singer Beyonce performs "Precious Lord, Take My Hand" onstage during The 57th Annual GRAMMY Awards at the at the STAPLES Center on February 8, 2015 in Los Angeles, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Бијонсе је позвала људе да устану и да се боре против полиције након убиства Алтона Стерлинга и Филандра Кастила.

Краљица попа је на свом сајту пре пуцњаве у Даласу у четвртак позвала фанове на употребу физичког насиља:

„Уморни смо од убијања младих мушкараца и жена у нашим заједницама. Време је да устанемо против тога и захтевамо да престану да нас убијају.

Не треба нам сажаљење. Треба сви да поштују наше животе.

Устаћемо као заједница и борићемо се против свих који верују да ће убиство и насиље од стране оних који треба да нас штите проћи некажњено.

Ова одузимања живота код нас изазивају осећај беспомоћности и безнађа али морамо да верујемо да се боримо за права наредних генерација, за нове младе мушкарце и жене који верују у добро.

Ово је борба за људе, независно од расе, пола или сексуалне оријентације. Ово је борба за све који се осећају маргинализовано, за оне који се боре за слободу и људска права.

Ово није апел за полицајце већ за сва људска бића која цене живот. Рат против људи било које боје и мањина мора да се заврши.

Страх није изговор. Мржња неће победити.

Сви имамо снагу да контролишемо свој бес и фрустрираност и усмеримо их у одређеном правцу. Морамо искористити свој глас да утичемо на политичаре и захтевамо друштвене и правосудне промене.

Док се молимо за породице Алтона Стерлинга и Филанда Кастила, морамо се молити и да се ова неправда оконча једном за свагда“.

Овај позив на деловање, који очигледно представља одговор на оно што се десило у Даласу, одлично се уклапа са Бијонсиним перформансима, спотовима и песмама усмереним против полицајаца.

Такође, председник Обама је пре убистава полицајаца у Даласу истакао да убиства Стерлинга и Кастила нису били изоловани инциденти и да су доказ „расне нетрпељивости“ у америчком правосудном систему.

У четвртак увече је одржан огроман протест у Даласу за Стерлинга и Кастила. Тада су најмање двојица снајпериста отворила паљбу на полицајце усмртивши четири и ранивши седморо њих. Полиција је навела да је у питању би координирани напад.

Немогуће је да је случајност што је пуцано на 11 полицајаца на протесту против полицајаца након што је двоје најпопуларнијих црнаца у Америци (Бијонсе и Обама) назвало полицајце расистима.

Вебтрибун

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here