На следећој седници Скупштине града Београда биће донета одлука о увођењу забране буке у радијусу од 150 до 200 метара од стамбених објеката, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.

– Одлука о забрани буке ће донети више реда и мира грађанима. Цетињска улица је највећи проблем, а слична ситуација је и на Неимару, као и у деловима града уз саму реку – рекао је Весић на тв „Пинк“.

Весић је одржавање седнице најавио најкасније за средину септемра.

– Према важећим правилима, угоститељски објекти који се налазе у стамбеним зградама смели су да пуштају музику до 23 сата, викендом до поноћи. На следећој седници, та одлука ће бити проширена и на објекте који се налазе у радијусу од 200 метара од стамбеног објекта – рекао је Весић и додао да ће се решитри и проблем сплавова, који су ван стамбених блокова, а ипак праве буку.

Градсаки менаџер је истакао проблем Цетинске улице, чији станари се најчешће жале на овај проблем.

– Мој савет угоститељима који планирају да отворе, или задрже објекат у Цетињској улици је да то не раде – пошто ће ноћним клубовима бити забрањено пуштање гласне музике после 23 сата, поручио је градски менаџер.

На питање о јуче потписаном уговору за изградњу саобраћајнице са инфраструктуром и мостовском конструкцијом за приступ железничкој станици „Прокоп“, коју предводи „Страбаг“, Весић је почетак радова најавио за наредних месец дана.

– Након прибављања неопходних банкарских гаранција и одговарајућих полиса осигурања радови могу да почну. Изградња приступне саобраћајнице трајаће до маја следеће године, а вредност уговорених радова је 380 милиона динара. Радовима ће се повезати горњи трг станице са постојећом саобраћајном мрежом и јавним градским превозом – казао је Весић.

Према његовим речима, „том саобраћајницом предвиђен је пролазак линија градског превоза, које ће омогућити везу јавног саобраћаја са свим крајевима града“.

Весић је прецизирао да је пројектом предвиђена саобраћајница са инфраструктуром са по две коловозне траке, дужине око 770 метара и разделним појасом, са обостраним пешачким стазама, осим на делу укључења са Булеваром кнеза Александра где су тротоари са једне стране.

– На саобраћајници је предвиђена и изградња мостовске конструкције дужине 145 метара, са пет распона, као и потпорни зидови. Биће изграђено 1.500 метара канализационе мреже, око 560 метара водовода, 26 паркинг места и два стајалишта јавног превоза – казао је градски менаџер.

Он је прецизирао да ће Улица Драгана Манцеа бити реконструисана у дужини од 160 метара. У смеру од Булевара кнеза Александра ка железничкој станици „Прокоп“ биће изграђена пешачко-бициклистичка стаза у дужини од 200 метара и ширине три метра.

Значајан део представља и уређење саобраћајног пролаза испод Булевара кнеза Александра, којим ће се прилазити железничкој станици.

Весић је рекао и да је донета одлука о избору извођача радова за пројекат Обилићев венац, вредан 180 милиона динара, након чега се очекује почетак радове већ за месец дана.

Овим пројектом је планирано да комплетан Обилићев венац, од зграде Тањуга, буде затворен за саобраћај, чиме постаје пешачка зона а да ће улаз у гаражу бити измештен у улицу Маршала Бирјузова.

Менаџер је нагласио и да гаража добија два нова спрата, односно додатних 300 паркинг места.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here