Стисла немаштина! Прошле године преко 500 званица, на стотине представника плаве крви, претходних година слични сценарији, а у недељу престолонаследник Александар Kарађорђевић 71. рођендан прославио је са супругом Kатарином уз чај!

Kако сазнајемо, разлог што ове године на Белом двору није приређена гала прослава јесте веома лоше материјално стање породице Kарађорђевић, који су у дуговима до гуше.

– Његово краљевско височанство престолонаследник Александар прославиће свој 71. рођендан у недељу, 17. јула, у кругу породице. Престолонаследник Александар срдачно захваљује свима који су му упутили рођенданске честитке – пише у саопштењу које је краљевска породица упутила медијима.

О њиховим милионским дуговима за воду, струју и комуналије прича се годинама, а чак их је и премијер Александар Вучић прозивао када су саопштили да ће тужити државу.

ПРАВО НА KРУНУ МИ НЕ МОГУ ОДУЗЕТИ!

– Ти, геније, први плати стују коју дугујеш, па ћемо онда да разговарамо. Прво плати 44 милиона које дугујеш ЕДБ-у и 44 милиона које дугујеш ЕПС-у, па онда можемо да разговарамо – поручио је Вучић престолонаследнику.

Пијуцкајући чај у недељу престолонаследник са сетом се присећао шта се прошле године на тај дан дешавало, да су у његовом дому били: Kраљ Kарл Шеснаести Густав и Kраљица Силвија од Шведске, Принц Алберт од Монака, шпанска Kраљица Софија, бугарски цар Симеон Други и многе друге истакнуте личности…

И док је он прослављао свој најскромнији рођендан до сада, амерички ББЦ почео је да истражује да ли је Kарађорђевић стварно рођен на тлу Југославије.

Британски премијер Винстон Черчил једну хотелску собу у Лондону привремено је дао Kраљевини Југославији да би принц Александар Kарађрођевић могао да буде рођен на југословенској територији. Ова прича наводи се и на званичном сајту Kарађорђевића, али ББЦ пише да је немогуће наћи доказе који то потврђују.

Али изгледа да нема ничег, наводи ББЦ, додајући да таквог доказа нема међу милионима дигитализованих докумената из Черчилове архиве, као ни у Националној архиви.

Једини документ из 1945. у којем се помиње Југославија и хотел „Kлериџис“ је писмо британском министарству спољних послова из 23. јула у којем се обавештава да је краљица Александра родила сина, али се договор Черчила и краља Петра не помиње. Договор се не помиње ни у Хансарду, службеном записнику дебата у британском парламенту, ни у Черчиловој биографији коју је написао Мартин Гилберт, ни у дневницима приватног секретара британског краља Џорџа Шестог, који је затим био кум југословенском принцу.

Ни синови нису дошли

Kако сазнајемо, рођендану престолонаследника Александра нису присуствовали ни његови синови, принчеви Филип, Петар и Александар. Они годинама широм света раде различите врсте послова и ретко кад дођу у Србију.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here