Kо је заиста кустос изложбе на којој су постављене 2.523 насловне стране новина, исечци текстова, стрипова и карикатура којима се критикује актуелна власт?

Ако сте се питали где завршавају старе новине, да ли их неко чува, сецка текстове, прави колаже, а потом и изложбе, обратите се Информативној служби СНС. Она је, наводно, две године скупљала примерке из штампаних медија у којима је у негативном контексту поменут лидер напредњака Александар Вучић, а потом их изложила. И све то да би доказала да цензуре у Србији нема.

Kо је заиста кустос изложбе „Нецензурисане лажи“? Зоран Бабић, функционер напредњака, тврди да је њен аутор прес-служба Српске напредне странке.

– Нико није сецкао текстове. На изложби су приказани медијски садржаји који сведоче да цензуре нема. Изложбу је приредила наша информативна служба – каже Бабић.

Шефица службе за информисање у тој странци Владанка Маловић каже да су искључиво запослени у служби радили на изложби. Случајно или не, готово идентична изложба одржана је у Подгорици пре три године под називом „Ријеч, слика и непријатељ“. Главни јунак је био црногорски премијер Мило Ђукановић, а поставку су чинили медијски садржаји уназад 13 година, којима је критикована власт.

Занимљиво је да је један од идејних твораца изложбе био Владимир – Беба Поповић и његов Институт за јавну политику, а да су на отварању били највиши државни функционери. Баш као и у Србији.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here