ИАКО ће овог пута, приликом посете Србији, заобићи Београд и наше највише званичнике, председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић добиће јако државно обезбеђење кад данас стигне у Нови Пазар.

Мада је Изетбеговић званичник БиХ, али и лидер СДА у тој земљи, у Пазару још нико не зна: да ли долази у партијску посету СДА Санџака и Сулејману Угљанину или у „државнички обилазак“ овог дела Србије.

По протоколу, који још није дефинитиван, Изетбеговић ће најпре присуствовати састанку координације СДА региона (позвани челници СДА Хрватске, Црне Горе, одакле долази и Бошњачка странка), Босне и Херцеговине, Македоније али и са Косова.

Први човек Председништва БиХ, који ће бити у друштву Дениса Звиздића, председавајућег Савета министара БиХ, имаће састанак и са представницима Бошњачког националног већа чији је лидер Угљанин, а присуство су најавили и већници са листе бившег муфтије Муамера Зукорлића…

Изетбеговић ће са домаћинима отићи и у неку од новопазарских џамија на главну недељну молитву (џуму), а потом ће се у 13.45 у Градској скупштини састати са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем. Из кабинета градоначелника јуче је саопштено да се ради о протоколарној посети.

Потом ће у хотелу „Врбак“ присустовати скупштини СДА Санџака која се одржава поводом 26. годишњице оснивања ове странке у Србији.

Из БНВ и СДА Санџака наглашавају да ова посета има велики значај за Бошњаке и да пуних 20 година нико од челника БиХ није боравио у овом делу Србије.

Најзначајнији челник стране државе који је посетио Санџак уз јако државно обезбеђење био је Реџеп Тајип Ердоган, тада премијер, а сада председник Турске. У Новом Пазару је пре Ердогана боравио и тадашњи министар иностраних послова Турске, а потом премијер ове земље Ахмет Давутоглу.

ОТАЦ НА ОСНИВАЊУ

СТРАНКА Српска демократска акција у Србији основана је 29. јула 1990. године. Занимљиво је да је тада на градском стадиону говорио оснивач те странке, а потом и председник Босне и Херцеговине Алија Изетбеговић, отац данашњег госта.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here