Петорица странаца, припадника бајкерске групе „Бандитос“, протерана су из Србије, а за још 15 полиција је изрекла меру забране уласка у нашу земљу, након сазнања да су планирали оружане обрачуне у неколико наших градова.

Акција привођења петорице „Бандитоса“ изведена је у Kрагујевцу и Панчеву, након чега су протерани из Србије. Тројица протераних „Бандитоса“ су из Шведске, а двојица из Немачке.

– Припадницима „Бандитоса“ је изречена мера отказа боравка у Србији и мера забране уласка у земљу на две године. Мера забране уласка у Србију изречена је за још 15 припадника ове бајкерске групе, који, уколико се појаве на граници, неће моћи да уђу у нашу земљу – каже за „Блиц“ извор из МУП Србије. Он наводи и да су сви „Бандитоси“ којима је изречена мера забране уласка у Србији, страни држављани, углавном Шведске и Немачке.

Према сазнањима „Блица“, петорица „Бандитоса“ који су протерани из Србије важе за највиђеније вође ове бајкерске групе у Европи.

Међу њима су Швеђани Андрес Густафсон и Патрик Рикинен, као и Немац Бењамин Бухмаер.

Њихово привођење изведено је на основу оперативних података Службе за борбу против организованог криминала, која бајкерске групе већ дуже време држи под „присмотром“.

– Већ одавно постоји безбедносни ризик од припадника ове бајкерске групе. Постоје информације да су планирали оружане обрачуне са припадницима супростављених група, првенствено са групом МЦ Хеллс Ангелс – каже наш извор.

„Анђелима“ у Србији руководи Миљан Вукововић, син Вука Вуковића, некадашњег власника казина „Лондон“ и кума Жељка Ражнатовића Аркана.

Прошлог викенда је у Kрагујевцу Милан Мили Сјеклоћа (41), један од најутицајнијих припадника Бандитос МЦ Србија дошао у сукоб са двојицом припадника „Анђела“ који су га на улици напали ножем и бејзбол палицом, и покушали да му отму мотоцикл, вредан неколико десетина хиљада евра и прслук, који је најважнији део њихове мото опреме.

Сјеклоча, који је родом из Црне Горе, узвратио је ножем и тако ранио једног нападача. Рањени младић стар 29 година је, после напада пребачен у болницу, док је Сјеклоча покушао да побегне из Србије и тако избегне хапшење. Он се најпре мотором одвезао до Kраљева, где је од једног познаника узео „ауди“ којим је кренуо пут Црне Горе, али је убрзо ухапшен.

– Било је јасно да ће напад на Сјеклочу само убрзати планиране обрачуне између „Бандитоса“ и „Хеллс ангелса“, зато је полиција морала одмах да реагује. Центар окупљања „Бандитоса“ у том моменту су били Kрагујевац и Панчево, где су и ухапшена петорица њихових припадника, који су одмах и протерани – каже наш извор.

Припадници и „Бандитоса“ и „Анђела пакла“ у Србији важе за особе које вуку подебеле криминалне досијее. „Анђели“ у Србији су наводно повезани са „Пинк Пантерима“ и продајом украденог накита, док су „Бандитоси“ бројчано најмања, али најагресивнија група.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here