Динко Грухоњић бивши председник Независног друштво новинара Војводине, запослен је при Министарству културе и информисања као члан комисије за доделу средстава из буџета РС за финансирање електронских медија. Уредник је Војвођанског истраживачко-аналитичког центра који финансира Рокфелер фондација и предавач је на универзитету у Новом Саду.

Сајт Војвођанског истраживачко-аналитичког центра

О врсти новинарства које Динко промовише у Србији излишно је причати. Његови србомрзачки и антидржавни испади у којима Србе означава „генетским шкартом“, којима су „ноге све краће, а погледи све тупљи“, чија деца по Новом Саду бацају петарде и тако се увежбавају и припремају за неке будуће геноцидне активности, док је Србија земља у којој се „жеђ за крвљу просто ваља улицама, само се тражи – жртва“, јер је Србија „хронично оболела од разних облика национализма, ксенофобије и шовинизма“.

Динко је 18 година био председник опскурног друштва војвођанских новинара да би потом штафету предао свом побратиму тузлаку Недиму Сејдиновићу. Као председник комисије за доделу средстава електронским медијима при Министарству културе и информисања, Динко је НДНВ-у , тј себи, доделио прошле године милион динара, али је Тасовац ту одлуку поништио. Одлука тадашњег министра Тасовца да му ускрати ни мање ни више него милионче је ражестила „независног“ „војвођанског“ дођоша Грухоњића те је на скупу „подржи РТВ“ најстрашније извређао запослене у том медију: «Да, другарице и другови, даме и господо: РТВ-ом данас влада људски и професионални шљам, најгори још од деведесетих наовамо!» На чега га је Тасовац подсетио да управо он тј. Динко председава комисијом која на располагању има годишњи буџет од 76 милиона динара.

„Комисија којом је председавао Грухоњић управо је НДНВ доделила милион динара за интернет пројекат ‘Новинари против дискриминације.“– стоји у саопштењу Министарства културе и информисања.

„Кроз разговор сигурно бисмо могли да пронађемо одговор на питање зашто је толики новац додељен пројекту који предвиђа тридесет пет „истраживачких и аналитичких текстова“, пошто не знамо новинара који за текст на интернет порталу добије скоро тридесет хиљада динара„, саопштено је из министарства.

После обрачуна у медијима министра Тасовца и Динка Грухоњића, реаговао је Динков побратим из Тузле Недим Сејдиновић, сматрајући како је непримерено да министар Тасовац обзнањује то да је Динко члан комисије или председавајући исте, која додељује новце за електронске медије.

Динко Грухоњић члан комисије при Министарству културе и информисања

„Динко Грухоњић је у саопштењу Министарства поменут тачно два пута, једном као члан, а други пут као председник Комисије. Изјава Недима Сејдиновића да је „такав чин непримерен, некултуран и да није у складу са законом“ је чудна. Имена свих чланова комисија се налазе на сајту министарства и не видимо шта је лоше у транспарентности које се држимо током читавог нашег мандата.“- саопштило је Министарство.

Динкова опсесија РТВ-ом је почела оног момента када је његов уплив на ту телевизију изгубио на значају после промене власти у Војводини. То је уједно значило и губитак средстава које је остваривао захваљујући својим људима које је током претходне власти нагурао у тај медиј.

 

Видовдан

1 КОМЕНТАР

  1. […] Динку Грухоњићу сам морао да платим прво 500.000 динара па потом смањено на 250.000 а ту пресуду сам оборио због латинице. Борио сам се за моје законско право да ми се списи доставе на ћирилици, борио сам се за право на језик и писмо, у сред Србије. Борио сам се за грађанска и национална и људска права. […]

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here