Андреас Лаун је подвукао да је потребно борбеније хришћанство које може да се брани, у смислу да Хришћани престану да улепшавају ислам

Салцбуршки бискуп Андреас Лаун оценио је данас да ислам није мирољубива вера и да држава треба да заштити све муслимане који желе да пређу на хришћанску веру.

Лаун је у интервјуу бечком недељнику „Профил“ рекао да је терористичко убиство француског свештеника у Паризу „идеолошко слепило у служби велике борбе између бога и
ђавола“.

Лаун каже да „ислам фаворизује“ тероризам тиме што Kуран има делове у којима се подржавају таква дела, па чак и препоручују.

Атентати у Француској, према његовим речима, представљају терет по однос према исламу.

Лаун је подвукао да је потребно борбеније хришћанство које мозе да се брани, у смислу да Хришћани престану да улепшавају ислам, или се понашају као да је ислам мирољубива вера.

Аустријски бискуп подвлачи да се ислам од самог почетка „ширио пожаром и мачем“.
„Требало би све да учинимо да муслимане упознамо са Христом и држава би требало да заштити оне који желе да постану хришћани“, сматра Лаун указујући да и поред претњи убиством многи муслимани прелазе на хришћанство.

Лаун је казао да се слаже са папа Фрањом да је „свет у рату“. „То је рат пре свега духовн, али лоше мисли следиће убрзо и лоше речи, а онда и лоша дела и оружје“, упозорио је Лаун.
Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here