Београд очекује хитну реакцију брисела на последње покушаје приштине да испостави листу услова за формирање Заједнице српских општина
БЕОГРАД очекује хитну реакцију Брисела на последње покушаје Приштине да испостави листу услова за формирање Заједнице српских општина. Српска страна упозорава да се на овај начин обесмишљавају преговори Београда и Приштине и да се мора одбранити кредибилитет дијалога који се води под покровитељством ЕУ.

Очекивања Београда директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић пренео је данас у телефонском разговору и тиму европске шефице дипломатије Федерике Могерини.

Ђурић за „Новости“ каже да „претње“ Приштине нису само ругање потпису и речи које су дали представници косовских Албанаца, већ ругање и самим највишим представницима ЕУ, у чијем присуству су договори постизани.

Бурна реакција Београда уследила је након што су власти у Приштини ЕК упутиле извештај у ком се наводи да неће начинити „ни један корак у правцу формирања ЗСО“ све док Србија не оствари споразуме о позивном броју за Косово, енергетици, отварању моста на реци Ибар и укидању „паралелних структура на северу Косова“. Приштина поручује и да ЗСО неће имати извршна овлашћења.

извор: Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here