За њих двоје заједно је досад гласало мање од десет одсто Американаца, али се у новембру веће шансе дају бившој првој дами

Доналд Трамп је упозорио да ће председнички избори можда бити намештени, али легитимитет новог шефа Беле куће није доведен у питање због овог класичног трампизма за привлачење пажње, већ због чињенице да је за републиканца и његову ривалку заједно гласало само девет одсто грађана САД.

Доналд Трамп и Хилари Клинтон постали су кандидати за наследника Барака Обаме захваљујући гласовима људи који чине мање од десет одсто становника Америке, израчунао је и објавио „Њујорк тајмс” баш у време када је републиканац довео у питање регуларност новембарског окршаја.

Ако би се у обзир узело само бирачко тело (па се од целокупне популације одузму деца и осуђеници за тешка кривична дела, који немају право гласа) популарност претендената на Белу кућу опет не би знатно скочила – то је и даље свега 14 одсто гласова укупно за обоје.

Њих двоје имају лошији рејтинг од било ког другог кандидата који се последњих деценија борио за Белу кућу – око 60 одсто анкетираних у истраживању јавног мњења од пре неколико месеци истакло је да не би гласало ни за једног ни за другог.

Исти постотак тврди да се ниједном од њих двоје не може веровати. Више људи о њима има негативно него позитивно мишљење, али је некадашња државна секретарка у предности.

Извор: Политика

1 КОМЕНТАР

  1. Koji bi normalan građanin SAD želeo za predsednika jednu od ove dve nakaradne ličnosti: vešticu Hilari i dripca Donalda? Nažalost, decenijam vladari iz senke preko medija ispiraju mozak prosečnim građanima, tako da su uspeli da ih kao stado ovaca vode gde god žele. Neprekidnim zastrašivanjem baukom komunizma i „tiranima koji ubijaju svoj narod“, u uslovima relativne materijalne sigurnosti, uspevali su da ih ubede da bi trebalo da budu srećni što žive u „slobodarskoj i demokratskoj“ državi, koja mora neprekidno da ratuje po svetu. Kada je počela da se povećava nezaposlenost, zbog izmeštanja fabrika u zemlje sa jeftinom radnom snagom, počela je polako da im se vraća pamet iz dupeta u glavu. Nadajmo se da će taj proces ići brže i da će konačno da shvate svoj položaj dobro hranjenih ovaca, a ne slobodnih građana koji dobro žive u odnosu na druge.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here