Чланство Црне Горе у НАТО алијанси нема никаквог смисла на нивоу јачања безбедности чланица алијансе, пише у новом тексту утицајног америчког листа Форбс у којем је чланство Црне Горе у НАТО алијанси потпуно исмејано.

Црна Гора има популацију од 650 хиљада људи, имају 1.500 војника, 350 морнара и 230 припадника ваздухопловства, наводи аутор текста у листу Форбс и иронично закључује са „вау!“.

Црна Гора је прелепа земља, али у безбедоносном смислу је безначајна за НАТО алијансу, стоји у тексту у којем се Црна Гора пореди са „бескорисним пријатељем на Фејсбуку“.

НАТО алијанса се претворила у „геополитички еквивалент клуба џентлмена“, оцењује амерички лист.

Кад неко хоће да буде члан овог клуба, то ради просто да би био члан. Црну Гору нико не угрожава, нити било ко у Европи има намеру да је угрози, али ова балканска земља напросто хоће да буде део алијансе и да тако изгледа важније, пише Форбс.
Са друге стране, не треба ни кривити руководство ове земље због жеље да буду део алијансе, јер ће сада амбасадори Црне Горе моћи да седе кад год хоће у Бриселу раме уз раме са Немачком, Француском, Енглеском и Сједињеним Америчким Државама, иронично пише аутор текста и додаје да је Црна Гора овим „надиграла“ Србију која није део алијансе.

Сада је ова земља сигурна и док чека неког новог Хитлера да се појави иза хоризонта, размишља о светској доминацији, шаљиво се закључује на крају текста.

Извор: Правда

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here